Karantina sürecinde insanların kurallara uymayarak sokakta dolaşmasına tepki gösteren Kerimcan Durmaz bir videosunda "Sokağa çıkın, geberin" diyerek isyan etmişti. Kerimcan Durmaz'ın o Sözleri yüzünden 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıla kadar hapsi istenmesidir.

Sosyal medya fenomeni ve DJ Kerimcan Durmaz’ın, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik instagram hesabında video yayınladığı iddiasına ilişkin, (bkz.) avukat Serdar Öktem ve vatandaşların şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlanmış.

İddianamede, şüpheli Kerimcan Durmaz’ın yayınlamış olduğu 2 dakika 38 saniyelik videosunda, "Bu insanlar neden sokakta bırak 65’i binlerce insan sokakta yürüyor. Bunlar çalışmıyorlar. Biri bunlara çare bulsun artık. Lütfen arkadaşlar artık evinize gider misiniz? Çok sinirim bozuldu. Biz iflah olmayız artık, eve gidin de demiyorum. Çıkın dışarı, geberin. Bazılarının gebersin, biz gençler olarak devam edelim bunu mu istiyorsunuz" dediği kaydedilmiş.

Durmaz ifadesinde sokağa çıkan insanlara serzenişte bulunduğunu söylemiş.

Şüpheli Kerimcan Durmaz’ın ifadesine yer verilen iddianamede, kendisinin çoğu insan tarafından tanındığını ve nasıl bir üslubunun olduğunun bilindiğini, kimseyi aşağılamak gibi bir amacı olmadığını, sadece tedbirsiz olarak sokağa çıkan insanlara serzenişte bulunduğunu beyan ettiği belirtilmiş.

Şüpheli Kerimcan Durmaz’ın, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiş.

Bu adamı bilen biliyor. Tarzı ve konuşması öyle zamanında zaten böyle yükseldi. Ne çabuk unuttunuz? 

Hem adam açıklama yapmış zaten böylesine hapis verilemesi nedir? Nee  yaratıklar var hem hayvan öldürüp işkence eden hem de kızlara cocuklara tacizde bulunana, onlara ceza yok ama böyle dendi diye ceza var. Ben demiyorum yaptığı şey doğru terbiyesizlik ama böylee birşey içinde ceza verilmesi çok saçma.. Adalet Yok!

(0) (0)
Darko 19.06.2020 17:10

bu adama ceza verin ama hayvanlara eziyet ve işkence edeni serbest bırakın bravo

(0) (0)
blue_fear 19.06.2020 17:20

coktan hak ediyordu bu 

(0) (0)
serkandundar 19.06.2020 17:20

kerimcan haklı demiyoruz ama sucuda hapis olmamlı sadece terbiyesiz 

(0) (0)
sanksrist 19.06.2020 17:21

Böylesi şerefsizlerin ( dönmelerin ) yaşam hakkı olmamalı.

(0) (0)
kemal eren 20.06.2020 08:37

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol