Türkiye'nin efsane dizileri arasına adını altın harflerle yazdırmış bir dizi vardır. Onun adı da 'Yedi Numara'ydı. Gerçekten tam bir aile dizisiydi. Zaten eski diziler öyle şimdikiler gibi saçma sapan maddiyat vurgusu yapmazdı. Zengin kız fakir oğlan olayları pek olmazdı. O yüzden çok sıcak diziler vardı. Hakikaten halkın içinden dizilerdi bunlar. Yedi Numara da öyleydi işte. Bu dizi efsane bir replik vardır. Çok fazla efsane repliği var tabi ki şimdilik bu dikkatimi çekti.

Armağan: bizim kızlar.. akılları, fikirleri aşkta, meşkte.. başka hiçbirşey düşündükleri yok. oysa hayatta daha ciddi şeyler de var.. bunları niye sana anlatıyorum ki? belkide seni kendime benzetiyorum da ondan. senin de önceliğin okuyup adam olmak.. aşk meşk bunların benim için değeri sıfır.

Haydar: sıfır bir değer değildir. bir sayı bile degildir. ancak başka bir sayının yanına gelince değer yaratır, tıpkı sevda gibi. sevdanın da tek başına değeri yok. ille de biri olmalı. sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır. sevda ne kadar çoksa insan o kadar çoğalır, büyür. sana dese ki biri, "sevdamı al, kendine ekle, bir ömür ile çarp, sonra sonsuza eşitle". yine değeri sıfır mı olur senin için?"

(0) (0)
kerem2018 01.01.2020 16:17

Muhteşem dizidir. Buna benzer en az 100 repliği daha vardır. Çok hoşuma giderdi izledğim zamanlar

(0) (0)
magnetic field 01.01.2020 16:38

Türkiye'nin sayılı dizilerinden biriydi. Şu replikteki güzelliğe bak. Şimdi kaç dizide böyle anlatılabilir aşk?

(0) (0)
arokh 01.01.2020 16:38

"+ adım sevim. lütfen bana "siz" diye hitap ediniz.

- peki sevimsiz hanım." gibi bir repliğe daha sahiptir. Güzel diziydi 

(0) (0)
PriveT 01.01.2020 16:39

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol