HBO'nun yeni dizisi The Outsider, izleyenler tarafından tam not alarak sezona harika bir giriş yaptı. Bunu en net olarak ise Imdb puanıyla görebiliyoruz. 8.8 gerçekten iyi bir puan. Peki bu diziyi kimler beğenir? Kimler soluksuz izler? İşte dizi hakkında ipucu veren bilgiler.

1- Bir Stephen King uyarlaması!

En başa bunu yazalım ki diziyi izlemeyenlerin aklında bir fikir oluşsun. Eğer Stephen King seviyorsanız The Outsider izleme listenizde yer almalı…

2- Bunu seven neyi izler?

Stephen King demiştik. Kısacası onun diğer uyarlamalarını sevdiyseniz bunu da seversiniz. Farklı bir öneri istiyorsanız; Law and Order, The Wire, True Detective sevdiyseniz yine ilgi alanınıza girebilir.

3- Kadroda kimler yer alıyor?

Kadro bol yıldızlı… Yul Vazquez, Ben Mendelsohn, Jeremy Bobb, Cynthia Erivo ve Jason Bateman kadroda yer alan belli başlı isimlerden.

4- Bu hikaye aslında ne anlatıyor?

“Konuşulmayan, konuşulamayan bir cinayeti nasıl çözersiniz? Nasıl anlatırsınız? Olanlara insanları nasıl inandırabilirsiniz?” Bol soru işaretli, cinayeti bol, olay örgüsü ağır ve karışık bir hikaye sizi bekliyor.

5- İkinci sezon olacak mı?

The Outsider mini dizi olarak planlandı. Çok büyük bir sürpriz olmazsa ilk sezonu ile finalini yapacak.

6- IMDb ve Metacritic puanı ne alemde?

IMDb puanı 8.8, Metacritic puanı ise 70… Rotten Tomatores eleştirileri de olumlu diyebiliriz. (Metacritic kullanıcı oyları ise 7.6’yı gösteriyor.)

7- Indiewire’dan ilginç bir eleştiri var!

Sitenin eleştirmenlerinden biri olan Ben Travers “Stephen King’in en kötü kitabı, HBO’nun son dönem en iyi dizilerinden biri olmayı başardı.” diyor. The Night Of, The Wire, The Deuce gibi dizilerde parmağı olan Richard Price bunu sağlamış olsa gerek.

8- Cynthia Erivo’nun performansı çok konuşuluyor!

Birçok eleştirmen ve izleyiciye göre dizinin en iyi tarafı Cynthia Erivo’nun canlandırdığı Holly Gibney…

9- 2018’den beri dizi için çalışılıyordu!

HBO dizinin “siparişini” 2018’de vermişti. Kadronun oluşturulması, hikayenin beklenen seviyeye gelmesi derken aradan 2 sene geçti ve dizinin ilk bölümü 12 Ocak 2020’de yayınlandı.

10- Stephen King dizi hakkında ne dedi?

Kitaplarının uyarlamaları hakkında genelde olumlu konuşan King bu sefer de kuralı bozmadı. Ancak ekleyeceği bir şey vardı. “Ben genelde kitaplarımın uyarlamalarını seviyorum. Ancak The Outsider kitaplarımdan uyarlanan en başarılı işlerden biri. Bu sebepten bu uyarlamayu özel bir yere koyabilirim.”

(0) (0)
MatthewMc 13.02.2020 16:13

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol