Greek yerli gerekse yabancı pek çok senarist hikaye örgüsünü daha diri ve canlı tutumak ve merak unsurunu güçlü kılmak için senaryosunu yan rollerle dallandırıp budaklandırırken yan rollere de az veya çok mutlaka birer küçük rol veya diyalog yazar.

Ama bazen çok nadir de olsa Godot'yu Beklerken'deki Godot gibi heiç gelmeyecek hayali karakerler de olur ve ne senarist ne de izleyici renk olsun diye araya serpiştirilen bu karakteri çok da önemsemez merak etmez. Ama bu durumun da istisnaları yok değil.


yavuz Turgul yapımı Muhsin Bey filmini hemen hemen herkes bir şekilde duymuş veya izlemiştir. İşte bu filde de böyle bir karakterden bahsetmek mümkün.

Filmde Şener Şen'in canlandırdığı Muhsin Kanadıkırık'a Türkücü olmak için köyden gelip sığınan Uğur Yücel'in canlandırdığı Ali Nazik'in selamını getirdiği Kanadıkırık'ın askerden arkadaşı Bitli Salman da böyle bir karakterdir.

Ali Nazik'in "Emmim Bitli Salman demiştiki; Bu dünyada birine güveneceksen; Muhsin Kanadıkırık'a güveneceksin" diye sık sık hatırlattığı karakteri her nekadar Muhsin Kanadıkırık hatırlamasa da filmin ana karakterlerini bir araya getiren bu hayali karakteri Muhsin Bey izleyicileri hiç unutmayacak gibi!

(0) (0)
zlatanna 03.01.2020 16:24

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol