Google'ın bünyesinde bulunan popüler video paylaşım platformu YouTube'un şeffaflık raporunda geçen bilgidir.

Söz konusu rapora göre, YouTube geride kalan 2019 yılının ekim ve aralık ayları arasında, topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 5,8 milyon videoyu yayından kaldırılmış.

Ayrıca bu dönemde 2 milyona yakın kanal da kapatılmış. Bu kanalların genel olarak spam, dolandırıcılık veya yanlış yönlendiren içeriklere ev sahipliği yaptığına dikkat çekiliyor raporda.

Yine rapora göre; silinen videoların yüzde 52'sini spam, dolandırıcılık ve yanlış yönlendirici videolar oluşturuyor. 

Çocukların güvenliği nedeniyle silinen videoların oranı ise yüzde 15,8. Hem de bu videoların yüzde 64.7'si herhangi bir görüntüleme almadan silinmiş. Kimse izlememiş yani.

Doğrusu Youtube'un bu denetleyici politikasını destekliyorum. Günümüzde artık yaşı 18 yaşın altında olan çocuklarımız da telefon, bilgisayar sahibi. Yeni nesil özellikle youtube'da oldukça fazla zaman geçiriyor. Ve buradaki içeriklerin kontrolü şart. Ama maalesef onları olumsuz etkileyecek hâlâ on binlerce video var. 

(0) (0)
kaansemler 01.03.2020 10:00

Kesinlikle videolar insanlara ulaşmadan önce platformun denetçileri tarafından izlenmeli. Eğer uygun içerik değilse o video silinmeli. Yoksa öyle videoyla şikayet gelecek de youtube engelleyecek. İş işten geçiyor, izleyen çoktan izlemiş oluyor.

(0) (0)
LivingDead 01.03.2020 13:23

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol