Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakkında suç duyurusu yaptığı Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelen destektir.

İmamoğlu, gazeteciler Yavuz Oğhan, Akif Beki ve Murat Aksoy'un beraber sunduğu sosyal medyadaki “Bidebunudinle” kanalına konuk oldu. Yayının tamamını izlemek isteyenler için (Bkz.)

İşte İmamoğlu bu programda Fatih Portakal'a dava açılmasını eleştiriyor:

"Şu anda yapılan birtakım uygulamaları, yardımları sorguluyor. Daha iyisi olması gerektiği konusunda beklentilerini dile getiriyor. Bir gazetecinin daha iyi beklentilerini dile getirmesi kadar özgürce bir tutum olamaz.

Her şeyden önce üzüntülüyüm. Basında görev yapan, eleştiri hakkını en doğru şekilde kullanan gazetecilere yapılanlarla; tam aksine kalemini ve dilini gerçekten çok kötü kullanan, gazetecilikle bağdaşmayan insanların sanki bunlar kahramanca sözler gibi muamele görmeleri, hatta seyahatlere eşlik edilip en ön safta oturmaları, açıkçası beni çok üzüyor. Toplum adına ve basın özgürlüğü adına üzüyor.

Bugün Fatih Portakal’ın eleştirilerine baktığımızda, -beni de çok eleştiriyor Sayın Portakal bu arada- içinde ne var diye düşünüyorum. 

İnanın dünden beri bakıyorum ne var içinde diye. Sorguluyor. Neyi sorguluyor? Şu anda yapılan birtakım uygulamaları, yardımları sorguluyor. Daha iyisi olması gerektiği konusunda beklentilerini dile getiriyor. Bunda özellikle, bir kıyas süreci var ya; dünden beri Tekalif-i Milliye diye, 1921’de verilen halka dönük mesajın, bugünle kıyaslanması sonucu ile ilgili. Mesela o dönemde, Kurtuluş Savaşı’ndayız. Yokluk içindeyiz. Hiçbir şeyimiz yok. Herkes cephede.

Birçok insanın evinde, o günün tabiriyle, erkeği kalmamış. İnsanlar hayatlarını kaybetmiş, şehit olmuş. Böyle bir ortamda tekrar diriliş, tekrar bir varoluş mücadelesinde herkesten fedakarlık talebi.

Ama biz bugün hangi ortamdayız? Gazeteci, bu tarafından bakar olaya. Daha düne kadar, ‘dünyanın en güçlü ekonomisi, dünyanın en kudretli yönetimi, her şeyiyle hazır, her sıkıntının üstesinden kalkabilecek’ diye tariflenen bir ekonomi söylemi var hükümet tarafında. Bu söylemler varken, bunların sahipleri, bunları defalarca her gün tekrarlamışken, bir gazetecinin bunu eleştirmesi, daha iyi beklentilerini dile getirmesi kadar özgürce bir tutum olamaz."

Bu desteği üniversiteden ev arkadaşı olmalarına bağlamamak lazım. Fatih Portakal gerçekten İmamoğlu'nu da eleştiriyor. 

(0) (0)
iloman 08.04.2020 15:30

adam haklı gerçekten fatih herkesi eleştiriyor. Bunun neresi garip neden şikayet ediyor ki adam gazeteci özgür eleştirir ve yorumlar küfür etmemiş ya. neden mi dava acıyor cünkü devlet zaten gerktiği gibi üstüne düşen görevleri yapmıyor. ve bu söylenince de adamın zoruna gitmiş hemen dava acıyor işine geleni tut işine gelmeyini tık içeri buna devlet demem ben. Zorbalık derim adam senin koyunların gibi seni takip etimiyor diye bütün bu yaptıkların. Buna herkes emin. Sende kendini kandırma daha fatih portakal sahipsiz değil

(0) (0)
halkınsesi 08.04.2020 16:43

türkiye de gazetecilik diye birşey yok özgürce işini yapamıyorsun

(0) (0)
yağız 08.04.2020 17:18

Bu basin özgùrlugūnū kim belirliyor mesala yayinini begenmedigi a habere secimden sonra el koyacagiz diyen gursel tekin mesala beyen beyenme cnnturk ambargo uygula elestiriye tahamulu yok de hikmet genc ve diyerlerine dava ac kimsenin hakaret ve yalan yazmaya hakki yok

(0) (0)
Eraydin 08.04.2020 19:33

Bende özgürlüğümü kullanıcam şimdi olmayacak.. NE özgürlüğü makam a saygısı yok sen kimsin tc devlet başkanlığı makamına laf edeceksin sen sadece istediklerini belirtirsin.. O napıuor akıl veriyor ahkam kesiyor tenkit ediyor hadi oradan be gazetec iymiş

(0) (0)
Adamın biri 09.04.2020 15:48

Bir defa ekrem eleştirdi o koyun olmayan elit kesim varya çamıriyetci    cumhuriyet değil ÇAMURİYET ci kesim satılmış portakal kaç para aldın dediler adama ç valiye it dediği zaman hatırlayın portakal muhalefet borozanıdır 

(0) (0)
Adamın biri 09.04.2020 15:50

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol