Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında yapılan suç duyurusudur. Gerekçe; sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik paylaşımlar yapması. Ama bana kalırsa gerekçe sadece sosyal medya paylaşımları da değil galiba, haber bülteninde söyledikleri de hükümetin pek hoşuna gidecek tarzda konuşmalar değil. 

Fatih Portakal daha önce de sık sık eleştirdi zaten Erdoğan'ı ve politikalarını. Cumhurbaşkanı da ona takmıştı bir ara. Hatta soyadıyla alay edip "Portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir?" falan demişti (Bkz.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, milli dayanışmanın önemini vurgulamak için tarihsel bir örneklik vermiş ve Tekalif-i Milliye Kanunu'ndan bahsetmişti. (Bkz.) Yani milli mücadele döneminde devletin halkın malına geçici olarak el koyduğu olağanüstü dönemi hatırlatmıştı.

Fatih Portakal da Erdoğan'ın bunu gündeme getirmesinin boş yere olmadığını, bankalarda hesabı olanlardan para istenebileceğini söylemiş.

İşte bu paylaşım üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel yazılı açıklama yapıyor. Erdoğan'ın kastetmediği ve söylemediği birtakım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanla iftira atıldığını söyleyip şöyle devam ediyor:

"Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur."

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da Fatih Portakal hakkında ''bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler'' sebebiyle suç duyurusunda bulunup 3 yıla kadar hapsini istemiş.

(0) (0)
Nuvin 07.04.2020 09:54

Vallahi benim de aklıma gelmedi değil. Devletin ordunun halkın malına el koyması mevzusunu gündeme getirerek nabız yokluyor, inceden alıştırıyorlar milleti

(0) (1)
northface 07.04.2020 11:12

CumhurbaÅŸkanı Tekalif-i Milliye Kanunu'nu zor zamanlardaki dayanışmaya örnek amacıyla gösterdi, halkın parasına malına el koymak için deÄŸil. Åžu anda çok şükür bunlara muhtaç da deÄŸil devletimiz. 

(1) (0)
basaran34 07.04.2020 11:13

İnsanlara maddi yardım yapacakları yerde bir de bizden para isteyenlerden her şey beklenir

(0) (1)
dongurak 07.04.2020 11:13

Fatih Portakal'a mesajım 😂

(1) (0)
MYB 07.04.2020 15:49

Bu vatan için malı ile canı ile mücadele eden  insanlar sayesinde böyle boÅŸ boÅŸ konuÅŸuyorsunuz .kimseye rahat batmasın.hazira alışmışsiniz gerektiÄŸinde paralarla verilecek takılar mallarda .tabii ilerde çocuklarınız ve size vatansiz denmesin mülteci gibi davranil masin istiyorsanız 

Gerekiyorsa pamuk eller cebe O KADAR 

(0) (1)
TC 07.04.2020 19:31

dingil kimin uşaklığını yaptığını biliyoruz para için değermi.

(0) (1)
milliyetçi 08.04.2020 01:08

Siz hiç ilgisi yokken Kurtuluş Savaşındaki var olma kararlarını gündeme getirirseniz, bir gazeteci de çıkar bunu sorgular. Acaba neden gündeme getirdi diye... Ama tek bir aleyhte yorum yapan haberciye bile tahammül edemedikleri için buna da işlem başlattılar. Öte yandan Fatih Portakal da bu düşüncesini daha doğru bir cümleyle de ifade edebilmeliydi.
(0) (0)
arden83 08.04.2020 12:38

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol