Fox TV'de dün akşam yayına başlayan Med & MF Yapım ortaklığındaki Öğretmen dizisinde dikkat çeken benzerliktir. Dizinin senaryosu alışılmışın çok dışında. Bizde öğretmen, okul dizileri genelde çok masum geçer. Bunda ise öğretmen çocukları rehin alıyor, okula yerleştirdiği bombaları patlatıyor, öğrenciler hocasına bıçak çekiyor. 

Dizinin hikayesinde Akif Hoca öğrencilerine insanlık dersi vermek istiyor aslında. Ama yöntemi çok değişik. Aksiyon, gerilim dolu sahneler. Bu yönüyle dizi biraz La Casa de Papel'i hatırlatıyor.

Burada profesör oldukça akıllı oyun yaparak polisleri ve FBI'yı uzak tutup korkutmak için plan yapıyor. Bir de Öğretmen disizindeki benzer sahneye bakalım;

Ama benzeyen sadece dizi değil, başol karakteri de var. Akif öğretmeni canlandıran İlker Kaleli'nin tipi, bildiğiniz La Casa De Papel'in 'Profesör'ü. 

Sosyal medyada da gündemdeydi dizi. Bayağı ses getirdi, reytinglere de yansımış bu. Ve sosyal medyadaki birçok kişi, Erdem Hoca ile Profesör arasındaki benzerliği fark etmiş, paylaşımlarında bunu öne çıkarmış.

Aslında bakarsanız dizinin orijinali de bambaşka (Bkz.) ama karma yapmışlar demek ki. Nasıl olsa popüler bir karakter, insanlar görünce ilgi göstersin diye kasıtlı yapılmışa benziyor. Başarılı da oldular açıkçası. Beklenen etkiyi fazlasıyla gösterdi. 

Her ne kadar benzer işler olsa da La Casa de Papel daha sağlam ve daha keyif verici. Öğretmen bana karmaşık geldi. Düşündüren tarafı şu; eğer amacı polisleri engellemekse neden bir çocuğu öldürüyor? La Casa De Papel'de de rehin alma sahneleri vardı ama kimseye zarar verilmiyordu. 

Ama asla bir La Casa de Papel olamaz çünkü ona tepki gösteren yoktu. Öğretmene ise şimdiden en az övgüler kadar sert tepki geldi.

(0) (0)
bayramaslan2003 05.03.2020 12:33

Neresi benziyor kardeşim abartmayın hemen. Adamların gözlük çerçeveleri bile farklı

(0) (0)
kamina 05.03.2020 13:06

Çakma profesör yapmaya çalışmışlar ama zorlamasınlar boşuna. Bundan en fazla asistan falan olur

(0) (0)
drnecdet 05.03.2020 13:07

Heh, süper valla. Ülkenin her yerinde şiddet olayları dinmek bilmiyor. Hastaneleri karıştırdılar işe, sakin kalan bir okullar vardı ona da bulaştılar. Milleti neden geriyorsunuz kardeşim, sükûnete ihtiyaç var artık. Ayrıca hem öğretmenlere emanet edilen yavrularımızı tehlikeye atıyorlar.

(0) (0)
vasko 05.03.2020 13:08

Ya körmüsünüz alakası yok adamın profesörle resmen çin malı gibi durmuş bizimki

(0) (0)
hayat 05.03.2020 17:14

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol