Shogo Muto'nun yazdığı ve Naoko Komuro - Yuma Suzuki'nin ortaklaşa yönettiği ve 6 Ocak 2019 tarihinde Japonya'nın NTV kanalında pazar günleri yayınlanan gizem dizisidir.

Kore dizilerinden aşina olduğumuz uyarlamalardan sonra şimdi de bu Japon dizisine kancayı atmışız.

Fox TV'nin İlker Kaleli'nin başrolünde ekrana "Öğretmen" adıyla Çarşamba akşamı yayına sürdüğü uyarlama diğzi ilk bölümüylr büyük beğeni toplamışı benziyor.

Zappin yaparken ikinci tekrarına denk geldiğim ve rutin türk dizi senaryolarından oldukça farklı ve readikal olduğu için bir bölümüne takılıp kaldığım dizi bende "aaa galiba güzelş senaryolara imza atmaya başladık" duygusu uyandırmıştı.

Ama o kadar farklı bir senaryosu var ki uyarlama olduğunu anlamam gerekirdi diye düşünüyorum.


Her şeye rağmen dizinin yerli versiyonu da izlenmeye değer diye düşünüyorum.

(0) (0)
mooniron 05.03.2020 10:46

uyarlama muyarlama dizi ab grubunda tepeye yerleşmiş. kuruluş osman'ı bile geride bırakmış.

(0) (0)
CENQUE 05.03.2020 10:51

bazen allahım bu denli mi zor bu tür senaryoları yazmak diye düşünüyorum. bizdeki ev teyzeleri mi senaristleri yönlendiriyor yoksa senaristler zaten ev teyzeleri kafasında ve bilgi birikiminde gerçekten bilemiyorum. işte elin oğlu muhteşem hikayeleri yazıyor bizde neden yok. yoksa beyin bedava değil mi.

(0) (0)
Sansculotte 05.03.2020 10:53

japon orijinalinde dizi mini dizi olarak çekilmiş umarım bizdeki uyarlamada da aslına sadık kalınarak tek sezonluk bir mini dizi olur. bir mini diziden birkaç sezon çıkarmaya çalışırlarsa çok yazık ederler. iş yine aşk meşke kayar.

(0) (0)
gemme 05.03.2020 10:54

Mr. Hiiragi's Homeroom ülkemiz şartlarına göre o kadar güzel uyarlanmış ki... yavaş akması ve yerli dizi sürelerinin yersiz uzun olması hariç bayıldım. Umarım reyting ya da RTÜK kurbanı olmaz. Sosyal mesajlı, sistem eleştirisi bol, topluma ayna tutan muhteşem bir dizi.

(0) (0)
pelinsu the nemesis 05.03.2020 12:42

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol