Kuşkusuz 2019 yılında özellikle de evli olanların veya bir şekilde yolu evlilikten önceki son virajlarda ayrılanların hafızasında kalan film Marriage Story'dir; açılış sahnesinden başlayarak, hikayeye avukat olarak Laura Dern- Alan Alda- Ray Liotta üçlüsünün dâhil olduğu ve boşanmanın bir savaşa dönüştüğü anlara; oradan Adam Driver ile Scarlett Johansson’un döktürdüğü kavga sahnesine ve nihayet dinginleştikleri finale kadar çok iyi yazılmış bir metin.

Burada çok iyi yazılmış bir metin diyorum dikkat ederseniz zira yazılı metin bu filmde gerçekten en önemli unsur, tam bir matematik hassasiyetiyle kurgululanan konu, Adam Driver ve Scarlett Johansson tarafından da iğne oyası gibi işlenmiş.

Eminim filmi izleyen pek çok kişi çok uzun ve karşılıklı olan kavga diyaloglarında oyuncuların bol bol doğaçlama yaptığını düşünmüştür zira ben kesinlikle öyle düşündüm zira diyaloglar ezberlenmeyecek kadar karışık ve uzun.

Merak edenler için buradan ben açıklayayım. Benim gibi düşünen herkes çok büyük yanılmış. Zira Adam Driver ve Scarlett Johansson kavga sahnelerdeki repliklerin tamamını noktası virgülüne kadar metinden ezberleyerek oynamış.

İşte o sahneler ve sahnenin senaryodaki hali. Bakın bakalım nokta virgül atlama var mı!

(0) (0)
kuturkutur 07.01.2020 15:34

Aşk, evlilik, ayrılık, boşanma üzerine şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden birisi belki de ilk sıradaki film.

(0) (0)
tuba 07.01.2020 15:42

YÖNETMEN: Noah Baumbach , OYUNCULAR: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern, Alan Alda, Ray Liotta, Azhy Robertson YAPIM: 2019 ABD, SÜRE: 136 dk.

(0) (0)
tuba 07.01.2020 15:43

merak edenler için duvar.com'da Şenay Aydemir film üzerine şahane bir analiz döktürmüş. (bkz:link)

(0) (0)
bihter 07.01.2020 15:45

Yer yer çok yalnız ve çaresiz kalan Charlie’ye üzülürken bulur izleyici kendini, yer yer de evlilik ilişkisinin kuşatılmışlığı içerisinde nefes alamaz hale gelen Nicole’un bu ilişkiden bağımsızlaştığında kendini gerçekleştirme serüvenine şahitlik ederek ister istemez ona hak verir. (bkz:link)

(0) (0)
seval kendir 07.01.2020 15:53

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol