CIA ajanı Eva Geller'in ruhani bir hareket başlatan ve siyasi kargaşa yaratan karizmatik bir adamı araştırmasını konu edinen Netflix dizisi "Messiah" 1 Ocak Çarşamba günü yayına girdi. 

Başrollerde Michelle MonaghanMehdi Dehbi ve John Ortiz'i görüyoruz. Ayrıca Tomer Sisley, Melinda Page Hamilton, Stefania LaVie Owen, Jane Adams, Sayyid El Alami, Fares Landoulsi, Wil Traval gibi oyuncular da kadroda.

Dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. Süreleri 42 ile 56 dakika arasında değişen bölümlerin adı sırasıyla şöyle: "İşitecek Kulağı Olan İşitsin", "Sarsıntı", "Tanrı'nın Parmağı", "Sınav", "Gördükleri Halde Görmesinler", "Hepimiz Ölmeyeceğiz", "Söylendi ve Yerine Geldi", "Mücbir Sebep", "Tanrı Daha Büyüktür" ve "Günahın Bedeli"

Messiah'ın yönetmenlik koltuğunda V for Vendetta filmiyle tanıdığımız James McTeigue ile Rectify dizisinden Kate Woods oturuyor. Senaryo ise The Book Thief filminden hatırlayacağınız Michael Petroni'ye ait. Dizi; Think Pictures Inc., Industry Entertainment Partners ve MGM Television ortak yapımcılığında hazırlandı.

İlk bölümde kalabalık bir insan topluluğu, Şam'ı mucizevi bir şekilde yıkımdan kurtardığına inandıkları ve al-Masih olarak adlandırılan bir adamı çöle kadar izler. CIA bu durumdan şüphelenir ve olaylar gelişir.

Dizi özellikle Müslüman ülkelerde pek hoş karşılanmadı. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede diziye tepki var. Çünkü dizinin dindeki kutsallığı ihlal ettiği, şeytani ve İslam karşıtı olduğu savunuluyor. Hatta Mesih'in bir bölümünün çekildiği Ürdün, dizinin yayından kaldırılmasını bile istemiş.

Netflix ise söz konusu tepkiler üzerine “Mesih kurgusal bir eserdir. Herhangi bir karaktere, figüre veya dine dayanmaz. Netflix'in tüm dizilerinde üyelerin kendileri ve aileleri için neyin doğru olduğu konusunda kendi kararlarını vermelerine yardımcı olacak özellik derecelendirmeleri ve bilgilendirmeler mevcut” açıklamasını yaptı.

(0) (0)
gribeyin 05.01.2020 16:18

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol