Şubat ayında başlayan ve yaklaşık 5.5 ay süren ve 7'den 70'e pek çok kişiyi haftanın 4-5 günü ekran karşısına kilitleyen Survivor'ı kazanan Cemal Can'ı sobalı fakir evde yeşerttiği mutluluktır.

Sevincini sosyal medyadan paylaşan bir gencin durumu Survivor sosyolojisinin ne denli araştırmaya değer olduğunu da gözler önüne sermiş.

Oturacak bir koltuğu, rahat edeceği bir kombisi bile olmayan ve görüntülerden de çok genç olduğu görülen gencin programla ve Cemal Can ile kurduğu duygusal bağ bir tür ekran bağımlılığı gibi bir şey.

Okulda, sokakta, iş yerinde veya okul sınavlarında tadamadığı tüm duyguları yarışmadaki karakterlerden birine yüklemiş ve onun başarısı üzerinden yaşayamadığı diğer tüm hazları yaşamaya çalışıyor.

"Ne oldu heeee ne oldu..." diye hesap soruyor. kendince bak benim de tuttuğum biri kazanabiliyor ben akıllığım başarıyı görebiliyorum hayattaki tercihlerin yanlış değil doğru işte bunun kanıtı diyor resmen.

Ama Günün Sonunda program bittiğinde gecekondunun kapısından biraz kömür alıp sobaya atıp yer yatağında günün birinde hayatta başarılı olacağı ve kız arkadaşını yemeğe götürebilme hayatli kurarken. Yarışmanın tek kazananı acun da o sıralarda şeymaya ödeyeceği milyonluk nafakayı, 20lik sevgililerinin giderlerini, hollandadan aldığı futbol takımını düşünüyor aynı gökyüzünün altında.

(0) (0)
mungannn 17.07.2020 12:06

ne denilebilir ki yazı çok güzel özetlemiş olayı, yazık gerçekten çok yazık
(0) (0)
winsome 17.07.2020 12:16

toplumda ne kadar çok bu insanlardan var ve bunun zengini fakiri okumuşu cahili de yok çok net
(0) (0)
coolmurat 17.07.2020 12:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol