The Simpsons’un Çin’den gelen koronavirüsü bildiği iddiasıyla paylaşılan videodur.

Sosyal medyada paylaşılan ve ABC gazetesi, Haberler.com, Bursahaberdar, İnternet Haber, Takvim gibi internet sitelerinde yer alan iddiaya göre, The Simpsons isimli çizgi dizi geçtiğimiz haftalarda Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınını önceden bilmiş. Buna göre 1993 yılında yayınlanan dizinin bir bölümünde “Çin’den gelen virüslü paket” salgına sebep oluyor. Haberlerde dizinin geçtiği yer olan Springfield isimli şehirde ölümler yaşandığı da ifade ediliyor.

The Simpsons’un Çin’den gelen koronavirüsü bildiği iddiasıyla paylaşılan video, sosyal medyada da ilgi çekmiş. Bazı kullanıcıları videoyu paylaşarak Çin’den alışveriş yapılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bile bulunmuş. Video 28 Ocak 2020 tarihli Kanal D ana haber bülteninde de gösterilmişti.

The Simpsons’da daha önce konu edilen bir salgın varmış; ancak bahsi geçen bölümde virüs taşıyan kargo Çin’den değil Japonya’dan geliyormuş. Dizide bu hastalık “Osaka flu” olarak adlandırılıyormuş. Kaldi ki, dizinin ilk kez yayınlandığı Mayıs 1993’te ABD’de halihazırda “hantavirüs” isimli bir salgın varmış. Bölümde hayatını kaybeden bir karakter de yokmuş.

Salgının konu edildiği “Marge in Chains” isimli bölüm ilk olarak ABD’de Mayıs 1993’te yayınlanmış. Bahsi geçen bölümün tamamını buradan izlemek mümkün;

 Bölümde dizinin karakterlerinden Homer Simpson bir meyve suyu makinesi sipariş ediyor. Sipariş Japonya’nın Osaka kentindeki bir fabrikadan kargolanıyor. Portakal sıkma makinası paketlenirken çalışanlardan biri grip olduğunu ifade ediyor ve çalışma arkadaşına “lütfen müdüre grip olduğumu söyleme” dedikten sonra hapşırıyor. Kutuya giren virüsler Springfield’a kadar ulaşmayı başarıyor. Virüs birkaç kişiye daha bulaştıktan sonra bir daha ortada görünmüyor. Bölüm daha sonra Homer’in eşi Marge Simpson’nun hapishaneye düşmesiyle gelişen olaylara odaklanıyor. Haberlerde bahsedildiği gibi bölümde virüsten kaynaklı bir ölüm de yaşanmıyor. Yani bölümde yaşananların, Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla ortak bir yanı olduğunu söylemek zor. Millet nereden nasıl prim yapsam derdine düşmüş.

(0) (0)
selooo67 13.03.2020 12:11

ne çok mavrası döndü bu işin. yani kardeşim corona daha önce de var olan bir virüs ailesi. sar mers ve hepsi corona. adamlar o dönem de milleti korkutan bir virüs üzerinden birt gelecek öngörmüşler daha doğrusu sallamışlar. bu kadar abartacak bir konuyu yok ortada bence.

(0) (0)
saka007 13.03.2020 13:04

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol