tv100'deki haber bülteni sırasında canlı yayına yansıyan tarihi anlardır. İdlib'de 34 askerin şehit olmasından sonra Türkiye sınır kapılarını açarak mültecilerin Avrupa'ya gitmesine izin vermişti. Bu karardan sonra binlerce mülteci de sınır kapılarına dayandı.

Kanalın haber spikeri Merve Sarı, işte bu konuyla ilgili son gelişmeleri aktarması için sınır bölgesinde bulunan muhabir Ceylan Sever'e bağlandı. Tarihi anlar da bu bağlantıda kaydedildi.

Türkiye'den ayrılmak isteyenlerin bir kısmı karadan geçmeye çalışırken bir kısmı da deniz yolunu tercih etti. Ama Yunan günvenlik güçleri mültecilerin gelmesini engellemek için sert müdahalelerde bulununca işler zorlaştı.

Meriç Nehri'ni geçmeye çalışan göçmenler, nehrin diğer tarafında bekleyen Yunan askerlerinin havaya ateş açması nedeniyle ya nehrin ortasında kaldı ya da geri dönmek zorunda kaldı. Bir mülteci ise vazgeçmedi. Aldırış etmedi silah seslerine. Elinde değnek, sırtında yüküyle yürüye yürüye geçti nehri. Çaresizlikten ölümü bile göze almış artık insanlar. 

Bu yayınlar için de tv100'ü tebrik etmek lazım. Sabahın ilk saatlerinden beri bölgedeki mülteci trafiğini canlı yayınlarla aktarıyorlar. Bu kadar net görüntüleri diğer kanallarda görememiştik. Gerçi bu görüntülerl vermek doğru mu? Onunla ilgili de etik tartışmaları var (Bkz.)

(0) (0)
Tak3dowN 01.03.2020 12:42

Muhabir akıntı çok fazla diyerek abarttı ama kameramanın çektiği görüntü onu yalanladı resmen 😊 Adam yürüyerek geçti koca nehri karşıya. Bu nasıl akıntı böyle

(0) (0)
aragorn_61 01.03.2020 14:20

Yani tamam canlı yayın zordur, o şartlarda, soğukta yayın yapmak kolay olmayabilir ama muhabir abla n'olur bir diksiyon kursuna falan git. Mehmet Ali Birand gibi "ııııııı"lamayı bırak da iki kelam et.

(0) (0)
seyir 01.03.2020 14:21

Avrupa'ya kaçıp g.tünü kurtarmaya çalışırken canını hiçe sayıyor ama ülkesi için savaşmaya yemiyor. Yazık ki askerlerimiz şu soysuzların yerine feda oluyor

(0) (0)
atlantikos 01.03.2020 14:23

İnsanın vatanını yurdunu bırakıp bilmediği topraklarda yaşamaya çalışması kolay olamaz. Bu insanların çilesini görmezden gelmeyin artık. İnsan en kral yazlık yerde tatil için ev kiralayıp kalınca bile birkaç hafta içinde asıl oturduğu evi, semti özlüyor. Vatanını terk etmeyi kimse söylendiği kadar kolay zannetmesin

(0) (0)
Darugar 01.03.2020 14:26

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol