Online dizi film platformu Netflix ile dünyanın en popüler video paylaşım platformu Youtube'un, yeni tip koronavirüs nedeniyle AB ülkelerinde artan internet kullanımı nedeniyle stresi azaltmak amacıyla yayın kalitelerini HD'den aşağı çekme kararı almasıdır.

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi youtube ile online dizi ve film izleme platformu Netflix, yeni tip koronavirüs pandemisinin ardından evlerine kapanan insanların yoğunlukla dizi-film tercih etmesinin ardından artan internet stresini gevşetme amacıyla yayın kalitelerini düşürme kararı almış.

Netflix, Avrupa'daki tüm yayın akışlarını 30 gün boyunca azaltmaya karar verdiklerini, bunun internet ağlarındaki stresi yüzde 25 oranında azaltacaklarını ön gördüklerini bildirmiş.

Youtube'da internet altyapısındaki stresi düşürmeye karar verdiklerini belirterek, Avrupa'daki internet ağlarında tüm yayınların standart kaliteye çekileceğini bildirmişler.

AB komisyonu İç Pazardan sorumlu üyesi Breton, Avrupa ülkelerinde salgının ardından internet kullanımındaki artışın altyapıyı etkilememesi için tüm platformların yüksek çözünürlükten vazgeçmesi gerektiğini söylemiş.

İyi mi kötü mü bilemedim. Duyarlı olmaları iyi ama keşke yüksek kalitede de hizmet verebilselerdi. Sonuçta şimdide insanlar kalitesi düşük diye söylenip sızlanacakalr. 

(0) (0)
sekakun 20.03.2020 15:41

bu ne saçmalık ya zaten ufacık bir takıntıya dayanamıyoruz birde böyle hiç tadı olmaz 

(0) (0)
talat 20.03.2020 15:42

iyi oldu bırakırsınız interneti evdekilerle ilgilenirsiniz

(0) (0)
gülşen 20.03.2020 16:59

böyle yapıp kullanıcıları kaçıracaklar 

(0) (0)
birsen 20.03.2020 16:59

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol