Dünyaca ünlü yapım şirketi Netflix, bugüne kadar hükümetlerin isteği üzerine yayından kaldırdığı 9 yapımı açıklamış.

Netflix'in en çok sansüre maruz kaldığı ülke ise Singapur. Tam 5 tane yapımlarına yasak gelmiş.

Netflix’in bugüne kadar yayından kaldırdığı yapımlar ve yayından kaldırılma sebepleri şu şekilde listelendi:

2020: Brezilyalı komedi gurubu Porta dos Fundos’un İsa ve havarilerinin Son Akşam Yemeği’nin ardından geceden kalma bir şekilde uyanmalarını anlattığı The Last Hangover, Singapur Bilişim Gelişim Otoritesi (IMDA) isteği doğrultusunda Singapur’da yayından kaldırıldı.

2019: Patriot Act with Hasan Minhaj programının bir bölümü Suudi İletişim ve Bilişim Teknolojileri Komisyonu’nun isteği doğrultusunda Suudi Arabistan’da yayından kaldırıldı.

2018: Cooking on High, The Legend of 420 ve Disjointed IMDA’nın isteği doğrultusunda Singapur’da yayından kaldırıldı.

2017: Vietnam Savaşı ile ilgili bugüne kadar çekilmiş en iyi filmlerden biri olan Full Metal Jacket, Vietnam Yayın ve Elektronik Bilişim Otoritesi (ABEI)’nin isteği doğrultusunda Vietnam’da yayından kaldırıldı.

2017: George A. Romero’nun korku klasiklerinden Night of the Living Dead, Almanya Gençleri Koruma Komisyonu (KJM)’nin isteği üzerine Almanya’da yayından kaldırıldı.

2015: San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nde yaşanan intihar vakalarına odaklanan The Bridge belgeseli, bu yapımı sakıncalı olarak değerlendiren Yeni Zelanda Film ve Video Etiketleme Kurulu’nun isteği üzerine Yeni Zelanda’da yayından kaldırıldı.

Singapur'da yasaklanan yapımlar ise genel olarak uyuşturucu içeren ve müslümanların sakıncalı bulduğu şeylermiş. Açıkçası Singapur'u daha rahat bir ülke zannederdim. Fakat listede tepeye çıkmaları beni biraz şaşırttı doğrusu.

(0) (0)
volkan_ksk 12.02.2020 15:43

bizim ülkemizde bile bu kadar sansür yoktur. bence gereksiz kasmışlar

(0) (0)
aLbundy 12.02.2020 15:54

Netflix'in böyle şeylere boyun eğmemesi lazım. Ben yakıştıramıyorum

(0) (0)
Fahreddin22 12.02.2020 16:14

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol