Salı akşamları reyting yarışında karşı karşıya gelen Baraj ile Ramo dizileri arasındaki rekabette ortaya çıkan sonuçtur.

14 Ocak 2020'de yayına başlayan, Murat Yıldırım, Esra Bilgiç, İlker Aksum, Yiğit Özşener, İdil Fırat gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran Ramo dizisi dün akşam 11'inci bölümle ekrana geldi. 

Oyuncu kadrosunda Feyyaz Duman, Biran Damla Yılmaz, Burak Yörük, Sumru Yuvrucuk, İman Casablanca gibi isimlerin yer aldığı Fox TV'nin yeni dizisi Baraj ise 2'nci bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı.

İki dizi arasında kıyaslama yapacak olursak oyuncu kadrosu bakımından Ramo dizisi bayağı ağır basıyor. Ama son iki haftanın reyting sonuçlarına göz atıldığında bu ağırlık izlenme oranlarına hiç yansımamış.

Baraj dizisi, 17 Mart tarihinde yayınlanan ilk bölümüyle hem total hem AB reytinglerinde Ramo'nun önünde.

Baraj'ın 2'nci, Ramo'nun 11'inci bölümünün yayınlandığı 24 Mart tarihinin reyting sonuçlarında tablo Ramo için daha da kötüye gitti. Baraj dizisi totalde üçüncü, AB'de dördüncü olurken; Ramo iki kategoride de 9'uncu sırada.

Baraj dizisinde barajda çalışan bir işçinin sosyal medyada tanıştığı bir kıza aşık olması anlatılıyor. Dizideki ustabaşı Nazım karakteri, genç ve güzel bir kız olan Nehir’e aşık olur. Ama yüzündeki yara yüzünden Nehir'in kendisini beğenmeyeceğinden korkar ve onun karşısına kendisi diye Tarık isimli yakışıklı bir arkadaşının resmini gönderir.

Ramo dizisinde ise; Adana'da nam salmış bir çetenin reisi konumunda bulunan Ramo karakterinin düşman ailenin kızına olan aşkı anlatılıyor. 

Demek ki dizilerin oyuncu kadrosu her zaman o kadar da etkili olmuyor izleyiciyi çekmede. Baraj dizisi bu anlamda daha mütevazı ama hikayesiyle insanları ekran başına çekmeyi başarmış durumda. 

Ramo gibi dizileri daha önce çok izledik. En başta Çukur var. İnternet dizisi Sıfır Bir var. Zaten bu iki dizinin karışımı olmakla eleştiriliyordu. Silah, çatışma, mafyacılık derseniz aynı gün ATV'de yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz var. Yani bu tarz diziler var, Ramo'ya gerek yok!

(0) (0)
bashQan 25.03.2020 16:16

mafya dizileri bıktırdı insanlar artık daha naif insan hikayeleri izlemek istiyor baraj da böyle bir şey

(0) (0)
barajcı ramo 25.03.2020 16:50

Fox TV dizilerde çok baÅŸarılı. Yasak Elma, Baraj, Öğretmen, Mucize Doktor, Zümrüdüanka, Savaşçı... Åžuraya bak arkadaÅŸ hepsi ayrı güzel. 

(0) (0)
seaman_engineer 25.03.2020 18:32

BKM'nin hangi dizisi tuttu ki bu da tutsun. Her yıl bir sürü çöp sinema filmine de yapımcı oluyolar. 

(0) (0)
ahmetaslar 25.03.2020 18:33

baraj yeni baÅŸladığı için bir kaç bölüm önde gider sonra ramo tekrar alır üstünlüğü. ayrıca edho'nun kült olduÄŸu gerçeÄŸi var diÄŸer yanda ise farklı hikaye hekimoÄŸlu. ramo'yu bu güne seçmeleri aldığı reytingle gayet baÅŸarılı. baÅŸka hangi dizi koyacak baÅŸ etmesi için show tv. 

(0) (0)
yunus 25.03.2020 21:44

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol