Dünyanın en popüler dizi-film yapımcısı ve dağımtısı Netflix, Türkiye'de 2019 yılına dair 'En'lerini yayınlamış.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesaplarından yapılan paylaşımda, dikkat çekici detaylar var.

Dizi kategorisinde listenin en başında daha yeni yayına alınan Atiye dizisini görüyoruz. Bence şaşırtıcı bir gelişme. Sene sonu çıkmasına rağmen ilk sırayı alabilmesi büyük bir başarı. Bunun sebepleri arasında iyi bir tanıtım kampanyası yapılmasının olduğunu düşünüyorum. Beren Saat'in payı da yadsınamaz.

La casa de Papel ise listede ikinci sırada görünüyor. Elbette öyle popüler bir dizinin ilk üçte olması şaşırtıcı değil. Özellikle ilk 2 sezonuyla hayran kitlesini tüm dünyada arttıran La casa de Papel, Atiye'nin ardından ikinci sırayı alıyor.

Listenin üçüncü sırasında ise The Witcher'ı görüyoruz. Gerçekten oyuncu kadrosuyla ve konusuyla bu listede ilk üçü hak eden yapımlardan biri oldu The Witcher. O da tıpkı Atiye gibi senenin sonuna doğru çıkmasına rağmen Netflix Türkiye kullanıcılarından büyük ilgi gördü. Bunun sebepleri arasında daha önceden kitap ve bilgisayar oyunu olarak çıkması gösterilebilir.

Film listesinde ise birinciliği Organize İşler: Sazan Sarmalı almış. İlk filmiyle gönüllere taht kurmuştu zaten. Bana göre ikinci filmi kesinlikle birincinin yerini tutmaz ama izlenmeyecek film de değil. Kadrosu bile şans vermek için yeterli.

İkinci sırada ise Martin Scorsese'nin muhteşem yapımı The Irishman'i görüyoruz. Filmin kadrosunu bile sayınca listeye ilk üçten giriyor zaten. Başrolde Robert De Niro ve Al Pacino gibi iki büyük dev var. Fazla söze gerek yok sanırım. Kesinlikle izlenmeli. Süresinin uzunluğuyla biraz yorucu gelebilir ama kesinlikle bir şans verin.

Üçüncü sırada ise 6 Underground filmi bulunuyor. İzlemediğim için fazla yorum yapamıyorum ama başrolde Ryan Reynolds gibi bir adam varsa çok da kötü bir film değildir diye düşünüyorum.

Netflix'te elbette sadece dizi ve filmler yok. Netflix'in belgesel kategorisinde de çok geniş bir yelpazesi var. Açık konuşmak gerekirse belgesel yapımlarını fazla takip eden biri olmadığım için bu listeyle alakalı olarak yorum yapamıyorum. Biraz 'Gezegenimiz' belgesini izlemiştim ama sadece o kadar. O yüzden bu kategoriyi de başkası yorumlar.

İlk bakışta Türk yapımlarının birinciliğe yerleştiğini görüyoruz. Bu en azından Netflix'e Türk yapımı işlerin de izlendiği mesajını veriyor. Yani daha fazla Türkiye yapımı içerik görmek önümüzdeki dönemde mümkün olabilir. Şahsen benim fikrim Hakan: Muhafız gibi yapımların bizim ülkemizden çıkması sevindirici. Bu tarz işleri daha fazla görmek istediğimi belirtmek isterim. Bıktım artık sadece komedi ve dramdan. Biraz da aksiyon işlerine girmekte fayda var. Mükemmel olmasına gerek yok, bu işe biraz daha fazla ağırlık vermek güzel olacak. İlk işler biraz acemice olabilir ama daha fazla el attıkça o konuda da gelişebileceğimizi düşünüyorum.

(0) (0)
yiring 30.12.2019 10:03

Belgeseller arasından Kediler: İnternette katil avı belgeselini tavsiye ederim. İzlenmeli

(0) (0)
kufuk 30.12.2019 10:56

Atiye'nin listenin başına konması bence kesinlikle dizi izlensin diye. 5 günde kimse o kadar içeriğin içinden Atiye'yi falan izlemez. Geçin bu işleri

(0) (0)
furkanozden 30.12.2019 10:57

Şu dizi filmlere bak ya. Bin tane içerik var Netflix'te, özellikle en kötülerini seçmişiz gibi... 

(0) (0)
seaman_engineer 30.12.2019 11:07

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol