
Beyazıt Öztürk'ün "Yarışmada hiç enteresan bir vaka yaşadın mı?" sorusu üzerine Acun Ilıcalı'nın Var Mısın Yok Musun programıyla ilgili dile getirdiği itiraftır.
Ilıcalı, 2008 yılında yaşadığı kötü olayı şu sözlerle anlattı: "Bundan yıllar önceydi. Televizyon tarihimdeki en korkutucu andı. Var Mısın Yok Musun'da Afganistan'dan Türkiye'ye gelen Hekim isimli bir yarışmacı vardı. 45 yıldır ailesini görmemiş, Afganistan'da bırakıp gelmiş.Artık ailesinin izini de kaybetmiş. 45 yıl sonra televizyon yayınında Afganistan'daki bir köyde kız kardeşi görüyor.
Bu benim kardeşim diyor ve bize haber yolluyor. Biz de uçak biletlerini hazırlayıp gönderdik ve İstanbul'a davet ettik. Hekim'in yarışacağı güne denk getirdik, sürpriz yapacaktık. Hekim yarışırken kız kardeşi kapı açıldı içeri girdi. 45 yıl sonra kız kardeşini karşısına gören Hekim bayıldı. Biz çekimi iptal edip hep birlikte hastaneye gittik. Hepimiz çok korkmuştuk. O günden sonra böyle büyük sürprizler yapmamaya dikkat ediyorum."
Hekim saf ve temiz bir karakterdi. Belli gariban herif, Acun da yardımcı olmuş. Merhametli insan. O yüzden seviliyor, yaptığı işler tutuyor. Sevdirdi kendini.