Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın, Türk askerinin Libya'ya gönderilmesi nedeniyle yaptığı eleştiriye AK Parti'den gelen tepkidir. Fatih Portakal Türk askerinin Libya'ya gidiş amacının doğal gaz ve petrol olduğunu belirtip neredeyse emperyalistle suçlamıştı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da bu eleştiriye sert bir tepki göstermiş:

"Şimdi burada Rusya ile bu çatışmalara dönük bir ateşkes çağrısı son derece kıymetli. Dün akşam itibarıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti bu ateşkes çağrısını olumlu karşıladığını söyledi. Umarım bu konuda Rusya'da üzerine düşeni yapar. Çünkü Suudi Arabistan, Mısır ve BAE'nin özellikle Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve İsrail’le birlikte yürüttükleri ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile yaptıkları lisanslama anlaşmasının da etkisiyle aldıkları pozisyonlar var. Şimdi bir televizyonda biliyorsunuz yani FOX TV'de bir sunucu çıktı ve Türkiye'yi emperyalist emeller taşımakla suçladı. Biz ekonomik münhasır bölgede, kendi kıta sahanlığımız içerisinde petrol arama ve doğal gaz arama haklarımızdan vaz mı geçmeliydik? Mısır'ın, Yunanistan'ın, İsrail'in, GKRY ile yaptığı lisanslama anlaşmasına 'evet' deyip, kendi kıta sahanlığımızdan taviz mi vermeliydik? Yoksa bizim burada bölgesel bir güç olarak Libya'yla yaptığımız anlaşmayla onların Doğu Akdeniz’de yapmak istedikleri işleri ve oynadıkları oyunları boşa mı düşürmeliydik? Biz tabii ki onların oyunlarını boşa düşürdük. Ama bu ülkede bir televizyon kanalında bu ülkeyi, bu devleti çıkıp emperyalist emeller taşımakla suçlayacak kadar hadsiz, terbiyesiz bir akılla karşı karşıyayız."

(0) (0)
ahmetaslar 10.01.2020 12:36

Bu Fatih Portakal da iyice haddini aşmaya başladı. Ülke menfaatlerine de karışır oldu adam. Ne yapacaktık? Doğu Akdeniz'i Kıbrıs'ı başıboş mu bıraksaydık? İsraili amerikası mısırı rumu bir olmuş bize karşı. Hayırdır, sen kimlerdensin?

(0) (0)
EkpeUdoh 10.01.2020 12:59

Sırf eleştirmek için eleştiriyor bu adam artık. Bi kere de bi icraatı öv be dostum. Anladık, ABD'li patronlarından Erdoğan'ı eleştirmek için para alıyorsun ama vicdanını paraya mı sattın

(0) (0)
Aiel 10.01.2020 13:01

Emperyalist demek ağır olur ama askerimizin gönderilmesine karşı çıkmakta haklı. Ne işimiz var Libya'daki iç savaşta? Daha kaç mehmetçiğimiz başkaları için şehit düşecek? Suriye'deki Irak'taki kayıplarımız yetmedi sanırım

(0) (0)
ibo3825 10.01.2020 13:02

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol