Çin'de başlayıp dünyaya yayılan koronavirüsle ilgili sağlık uzmanalarından gelen korkutan uyarıdır. Malum hastalık dünya genelinde 3 binden fazla insanın ölümüne neden oldu ve 50'yi aşkın ülkede görüldü. Türkiye'de henüz tespit edilmiş bir vaka yok ancak tüm komşularımızda çıktığına göre bizde de görülmesi yakındır. Belki de çoktan vardır ama duyulmadı.

Koronavirüsün akıllı telefonlarla alakasına gelirsek, yapılan araştırmalarda bu virüsün bir hafta boyunca düz yüzeyde gizlenebildiği tespit edilmiş. Yani siz ellerinizi yıkadığınızı düşünüp korunduğunuzu sanabilirsiniz ama eğer akıllı telefonunuza virüs sirayet etmişse dokunmatik ekrana el sürüp yüzünüze de bulaştırabilirsiniz demektir.

Southampton Üniversitesi'nde çevre sağlığı profesörü William Keevil, akıllı telefon ekranlarının yapıldığı cam gibi yüzeylerin virüslerin gelişmesi için oldukça ideal bir ortam sunduğunu, bu nedenle akıllı telefon ekranlarının günde en az 2 kere temizlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Hadi kendi ellerimizin temizliğine emin olabiliriz de ya başkalarının? O yüzden telefonu başkalarıyla paylaşmamak lazım. Ya da başkasının telefonuna dokunmak da sakıncalı olabilir.

Bir de telefonla şu sıralar fazla haşır neşir olmamakta fayda var. Akıllı telefondan dizi ve film izleyenler, gereğinden fazla zaman harcayanlar kendilerine dikkat etsin, benden söylemesi.

(0) (0)
tk152 03.03.2020 18:42

Bu virüs için olmasa da cep telefonlarında temizlik şart. Bir lavabo kadar bakteri barınıyor. Sık sık temizlemek lazım

(0) (0)
bumerang 03.03.2020 18:50

belki bu haber ile indirme girer bütün telefonlar :):):):)

(0) (0)
inatçı 04.03.2020 14:17

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol