Exxen, BluTV ve Gain gibi yerli başarılı markaların da yarıştığı dijital yayın platformları arasındaki rekabet her geçen gün daha sert boyutlara ulaşırken teknoloji markası Apple'ın, çevrim içi içerik kanalı Apple TV+, rakipleriyle arasındaki farkı kapatamamış.

Dünya genelinde durum ne olur bilinme fakat Trükiye için işinin hiç koay olmayacağını söylemek çok zor değil zira Türk halkı yerli firmalara büyük ilgi gösteriyor.

(0) (0)
kkontrol 01.10.2021 11:16

Kasım 2019 tarihinde hizmete başlayan Apple TV+, geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte Jason Momoa’lı See, M. Night Shyamalan imzalı Servant, Jennifer Aniston’lı The Morning Show, Stephen King uyarlaması Lisey’s Story ve Chris Evans’lı Defending Jacob gibi dizilerle izleyicilerin karşısına çıktı. Kâğıt üzerinde güçlü duran bu prodüksiyonlar ise kanala beklenen abone sayısını sağlamaktan uzak kaldı. Kuşkusuz bunda platformun henüz Türkiye dahil birçok ülkede resmi olarak yayına başlamamış olması da etkili. Ancak benzeri şekilde henüz dünya geneline yayılmamış HBO Max ve Disney Plus gibi mecralar, kısıtlı alanlarda geniş kitlelere ulaşmayı başarmış durumdalar.
(0) (0)
razacc 01.10.2021 11:16

Kasım 2019’dan beri toplamda 20 milyon aboneyi geçememiş olan platform, bu konuda rekabette geride kalmış durumda. Abone sayısı bilgisi, Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı (IATSE) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği’nin yeni sözleşme hazırlığı içerisinde olması nedeniyle ortaya çıktı. Platform, “düşük abone sayısı” nedeniyle kemerleri sıkmış durumda.
(0) (0)
dturak 01.10.2021 11:16

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol