Bütçemi belirleyip 55 inç Android TV almak üzere Arçelik bayiine gittim. Android TV bütçemi aştığından 55 inç başka bir TV aldım. TV'nin teslim edildiği gün sosyal medyada Arçelik TV'lerde kampanya olduğunu gördüm. Hem isteyip alamadığım Android TV hem de satın aldığım TV indirimdeydi. Bayiyi arayıp "Kampanya varmış neden ben kampanyadan yararlanmadım" diye sorduğumda "Biz de bilmiyorduk" dedi.

Bunun üzerine ürünü seçtiğim, ödeme yaptığım ve faturanın kesildiği günün kampanya içinde olduğunu (Kampanya süresi 22-30 Haziran) belirterek kampanyadan yararlanmak istediğimi, bana kampanya fiyatı sunulmuş olsaydı Android olan TV modeli bütçem içinde olacağından onu tercih etmiş olacağımı, bu nedenle tarafıma teslim edilen TV'nin alınarak yerine 8 serisi 55 inç Android TV satın almak istediğimi, fazladan ödediğim bedelin de tarafıma iadesini istedim.

Bayii "Bizim öyle bir yetkimiz yok. TV değişmez. Size kampanya farkı 700 TL hediye çeki veririz" dedi. Bunun üzerine Arçelik müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatıp kampanyadan yararlanmak istediğimi, kampanya satıcı tarafından bana bildirilmiş olsa Android modeli seçmiş olacağımı ısrarla belirterek hakkım olanı talep ettim.

(0) (0)
Ess 28.06.2021 12:35

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol