Türk dizilerinin veya başka bir değişle Türkiye'yi fon edinen, Türk oyuncularının oynadığı yapımların Netfilix gibi uluslararası dijital platformlardan tüm dünyaya açılması çok güzel bir şey. Bu durum hem ülke tanıtımına katkı sağlar hem turizm gelirlerini arttırır hem de türk dizi film sektörünü madden ve manen daha yukarıya taşır.

Ama bunun olması için konu seçimi, işlenişi ve oyuncu seçimi çok önemli. Örneğin Netfilix'in 2. türk dizisi atiye bu konuda kafası oldukça karışık bir yapım olmuş gibi.

Şöyle ki: Konu seçimi açısından Göbekli Tepe'nin seçilmesi muhteşem bir tercih ve Türkiye'nin kıyı turizminin yanı sıra tarih ve doğal güzelliklerine dayalı turizmine de katkı sağlayacak cinsten. Dünya genelinden diziden etkilenerek sadece Göbekli Tepe'yi görmeye gelecek onlarca insan olacaktır.

Burada bir sorun yok. Fakat bence senaryo ve oyunculuk ülke tanıtımı açısından çok da başarılı değil. Konu çok çocuksu ve spolier vermemek adına buradan aktaramadım detaylar nedeniyle konunun bir sonraki adımını 5 yaşındaki çocuk dahi tahmin edebiliyor. Diyeceksiniz ki ne var bunda izlediğimiz yerli dizilerin hepsi böyle değil mi? 

evet siz de haklısını izlediğimiz yerli dizileirn büyük bir çoğunluğu böyle ama bir farkla. Bu dizi bir gizem dizisi olarak dünyaya pazarlanıyor. durum böyle olunca da her detay her bir sonraki sahnenin şaşırtması, ters köşe yapması lazım. Peki Atiye böyle bir dizi mi? Hiç zannetmiyorum.

Gelelim işin oyunculuk kısmına. Bence oyuncu seçimi tam bir felaket, yani yerli bir hikaye anlatılacaksa herhalde Türkiye'de akla gelecek ilk isim Beren Saat ve Mehmet Günsür değildir, ya da başka bir değişle olmamalıdır. Zira ikisi de hem fizik hem ses kullanımı açısından Türkiye'nin "massachuset" nahiyesine bağlı gibiler.


İkisi de son derece moder ve anlayamadığım bir şekilde ses tonlamaları tınıları ve ses renkleri açısından çok monoton çok düz ve hatta daha da ilerisi mıy mıy konuşan iki karakter.

Seçimin ana nedeni Beren'in güzel Mehmet'in de yakışıklı olmasıysa! soru şu: Gerçekten Türkiye'de daha güzel veya daha yakışıklı ve aynı zamanda daha yerel görünen  ve konuşan oyuncu yok muydu?

(oyuncu seçimine netfilix karar verdiyse elbette böyle olması normal öyleyse diyecek bir şey de yok zaten)

(0) (0)
upervane 30.12.2019 12:41

diziyi izlerken beren saatin ses tonu ve oyunculuğundan sanki Aşkı memnu bihter dirilip Atiye evrenine geçmiş ve konağın yolunu göbeklitepede arıyormuş gibi. çizdiği şekil de konaktaki alengirli aşk üçgeninin denklemi gibi.

(0) (0)
sekakun 30.12.2019 12:45

valla bence iki oyuncu da gayet güzel oynuyor seslerine gelince evet beren her projede aynı sesle konuşuyor ama ben atiye dizisinde mehmetin sesinde bir sorun göremedim.

(0) (0)
ghost1972 30.12.2019 15:44

Nefessiz izledim bir gùnde

(0) (0)
Gùl 02.01.2020 04:06

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol