Türk müzik tarihinin en sevilen şarkıcılarından biri olan Barış Manço, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı bugün. Rahmetli daha çok birbirinden güzel ve anlamlı şarkılarıyla hayatımızda iz bıraksa da kariyerinde bir de filmi bulunuyor.

1975 yılında yönetmenliğini Oksal Pekmezoğlu'nun yaptığı, senaryosunu Ahmet Üstel'in yazdığı komedi türündeki "Baba Bizi Eversene" adlı filmde başrol oynamıştı.

Barış Manço filmde, patron yardımcısı ve satış temsilcisi olarak çalıştığı ilaç fabrikasının sahibi Fazıl Bey'in (Hulusi Kentmen) kızı Sevim (Meral Zeren) ile yıllar önce bir aşk yaşar. Ancak Fazıl Bey buna karşı çıkarak kızı Sevim'i, Mahir'i unutması için yurt dışına gönderir. Yıllar sonra Sevim Türkiye'ye geri döner ve Mahir'le yeniden aşk yaşamaya başlar. Bundan sonra yaşanan olaylar da bir hayli karmaşıktır.

Film ana hatlarıyla böyleyken, başlıkta belirttiğim az bilinen gerçek filmin adıyla ilgili. Aslında filmin ilk adı "Baba Bizi Eversene" değil, "Gel Gör Beni Aşk Neyledi"dir. Hatta dönemin gazetelerinde de bunu görmek mümkün.

(0) (0)
Kasper7 01.02.2019 23:01

çocukken bu filmi nasıl da izlerdik ama. çok samimi bir filmdir ve barış manço o dönemde çıkardığı kasetteki pek çok şarkıyı da söylüyor.

(0) (0)
TCD 02.02.2019 10:50

Hatırladığım kadarıyla bu filmde sadece öpüşerek doğduğuna inanılan bir bebek mevzusu da var ki sonra barış manço sevdiği kızla evlenmek için bu çocuğun sevdiği kızdan vb. olduğunu iddia ediyor.

(0) (0)
Suko 02.02.2019 10:52

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol