Bırakın Yüksek Lisansı ya da Lisansı ben daha lisedeyken "ikinci sınıf" muamelesi görmeye başlamıştım. Çağdaşlığı anlamadığı dilden şarkılar dinlemek olduğunu sanan bazı görgüsüzler, arabesk dinlememizi büyük bir zevkle eleştirmekteydi. Şimdi ise sosyal medyada falan aynı arkadaşlarımı "ipe sapa gelmeyen" günümüz pop dünyasını eleştirirken görüyorum. Onlara ise avazın çıktığı kadar şöyle bağırmak istiyorum:

"Ey, sırf aykırı görüneceğim diye, toplumun büyük kesimini etkisi altına alan arabeski reddetmeyi işten sayanlar! Ey, bizi koyun addedenler ve sürüye uymakla suçlayanlar... Şimdi gelinen noktadan dolayı pişman mısınız?  İşte, gördüğünüz gibi biz yıllar sonra bile Bergen ve Kamuran Akkor dinlemeye devam ediyoruz. Siz ise yabancı şarkıları tüketip, dışladığınız arabeske yıllar sonra dönmeyi kendinize yediremeyip; habire dinlediğiniz günümüz şarkıcılarını kırbaçlıyorsunuz. Hâlâ bir kimlik arayışı, kimlik bunalımı devam ediyor, değil mi? Bir de utanmadan arabesk dinlemeyi utançtan saymaya devam ediyorsunuz."

Siz kimsiniz oğlum? Asıl siz kimsiniz? :)

Utanmadan sevdiği şeyleri dile getiren ve baskılara boyun eğmeyenlere selam olsun...

Bergen ve Kamuran Akkor'a da...

Ses Budur!

(1) (0)
editorfilozof 04.01.2019 12:39

Eskiler candır can, kim ne derse desin isteyen istediği şeyi izler dinler kime ne. Zaten yıllardır başımıza ne geldiyse yaşadığımız toprağın öz kültürünü aşağılamaktan gelmedi mi?

(0) (0)
gerappa 04.01.2019 13:05

Yav arkadaş ne takıntılı çıktınız be ne var bu işi bu kadar abartacak
(0) (0)
Bienvenido 01.11.2020 14:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol