'Bir Başkadır' dizisinin başrolü 'Meryem' karakterinin, Şişli'deki işine gitmek için kullandığı 24 numaralı belediye otobüsü nereden nereye gidiyor konusunu benim gibi diziyi izlediğinizde merak ettiyseniz sizin için biraz araştırıp konuyu açıklığa kavuşturayım istedim.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki maalesef yaptığım araştırma sonrasında ulaştığım bilgiye göre; İETT otobüs filosunda 24 numaralı bir hat yer almıyor. Dolayısıyla 24 numaralı otobüs hattının, dizi için kurgulandığı söylemek mümkün yani kurgusal bir numara kullanılmış.

Fakat otobüsün üzerinde yazan Beykoz-Mecidiyeköy hattı gerçek hayatta 121A adıyla İETT bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Söz konusu otobüs hattı, 05.45 - 22.20 saatleri arasında Beykoz kalkışlı, 06.40 - 23.35 saatleri arasında Mecidiyeköy kalkışlı olarak her gün sefer yapıyor.

Merak edip dizinin çekildiği yerleri toplu taşımayla görmek isteyenlerin bu hattı kullanmalarınını öneririm.

İstikamet de Beykoz'daki Tokatköy olmalı :)

(0) (0)
cumhur1946 15.11.2020 20:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), resmi Twitter hesabında Netflix Türkiye'yi etiketleyerek bir paylaşımda bulundu. Platformda yayına girdiği andan itibaren çok sayıda kişi tarafından izlenen ve sosyal medyada gündem olan 'Bir başkadır' adlı dizideki bir sahneye gönderme yapan belediye, "Merak edenlere; otobüs filomuzda 24 numaralı bir hat bulunmuyor" bilgisini verdi. Söz konusu paylaşım şöyle devam etti: "Sevgili Netflix Türkiye, Beykoz / Mecidiyeköy ve diğer tüm hatlarımızla ilgili bilgi almak, konumunuza yakın durak ve hatları öğrenmek isterseniz; MOBİETT size yardımcı olacaktır." Netflix'in buna yanıtı ise Meryem karakterine atıfla "Olmadı aşağı yoldan minibüse binerim" oldu.
(0) (0)
omy 16.11.2020 15:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol