Nnetflix'in son dönemlerin en başarılı sayılan yerli yapımlardan Bir Başkadır dizisinde yer alan imamın kızı karakterinin böyle kör gözün parmağına değil de yandan yandan dolaylı dolaylı verilen lezbiyen karakterdir.

"Demek geceleri gizli gizli barlarda gezen lezbiyen imam kızı ha, wooow kanka bu nasıl bir yaratıcılık ya ilham perisi mi siktin masallah" dedirten çinsten yani.

İki kız arasındaki bu yakınlaşma bir barda ortak kabinle basılmalarıyla ortaya çıkıyor daha doğrusu izleyenin aklına kuşku düşürüyor.

İmamın kızının arayışı bir erkek karakterler yaşayamayacağı sosyal hayatı yakın bir kız arkadaşıyla yaşama mücadelesi mi yoksa gerçekten bir eşcinsel ilişki mi dizide tam olarak verilmemiş olsa da izleyenlerde platformun da netflix olması nedeniyle böyle bir intiba uyanıyor.

Bir Başkadır Hayrunnisa karakteri, Konya’da okuyan bir öğrencidir. Ali Sadri Hoca’nın tesettürlü kızı Hayrunnisa aslında dış görüntüsüyle alakası olmayan bir bireydi. Hayrunnisa lezbiyen ilişkisi olan, yabancı müzik dinlemekten keyif alan ancak mahalle baskısı nedeniyle babasının yanında farklı bir kimlik gibi davranan biridir.

Fakat Hayrunnisa, en sonunda bireysel özgürlüğü için adım atarak mahalle baskısı nedeniyle taktığı başörtüyü çıkarmaktadır.

(0) (0)
nkarakaya 18.11.2020 13:27

yani mevzu türkiye dokusunu yansıtmaksa imamın lezbiyen kızı konusu devede kulak bile değil. ben çok zorlama bir eşcinsellik teması olarak gördüm mevzuyu.
(0) (0)
nokimon 18.11.2020 13:30

Eşcinselliğin muhafazakar ya da özgür bir çevre ile ilgisi yok. Eşcinsellere tepki konusunda muhafazakar olup saygı duyanlar olduğu gibi özgürlükçü olduğunu sanan ama olumsuz tepkili, önyargılı insanlar da var. Muhafazakar olduğu için taşlayalım diyenler de var, özgürlükçü olup empati kurup eşcinsel haklarını savunanlar da var. Çünkü eşcinselliğin sandığınız gibi belli bir kavmi, belli bir ülkesi, belli bir siyasi partisi, belli bir ırkı, bir ideolojisi yok. Dünyanın her yerindeler çünkü doğanın bir gerçeği. Filmdeki hikaye hiç de zorlama falan değil. Sizin kardeşiniz, abiniz, ablanız, akrabanız, en yakın arkadaşınız, avukatınız, öğretmeniniz, milletvekiliniz, en sevdiğiniz şarkıcı, oyuncu, ya da en sevdiğiniz yazar, şair, siz farkında olmadan bir eşcinsel olabilir. Kendi hayatınızla ilgilenin, sizin gibi olmayanları rahat bırakın.
(0) (0)
Güzel Film 20.11.2020 18:05

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol