Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek, Uğur Güneş, Kerem Alışık, Vahide Perçin, Bülent Polat gibi oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve ATV'de büyük ilgiyle izlenen Bir Zamanlar Çukurova dizisinin ününü dünya çapına yaymasıdır.

Türkiye ABD'den sonra en çok dizi ihraç eden ikinci ülke. Son dönemde dünyaya servis ettiğimiz en popüler dizilerden biri de Bir Zamanlar Çukurova dizisi.

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ konuyu 1 Mayıs tarihli köşe yazısında (bkz:link) gündeme getirmiş. İşte yazının o bölümü:

Atv'nin reyting rekortmeni dizisi Bir Zamanlar Çukurova, dünyanın dört bir yanında reyting rekorlarına imza atıyor. Dizi; Karadağ, Özbekistan, Romanya ve Arjantin'de şu sıralar en fazla izlenen dizi haline gelerek rekor üstüne rekor kırıyor.

Bir Zamanlar Çukurova; Karadağ'da her bölümü ile en yüksek reytingleri alarak ülkede sezonun en çok izlenen Türk dizisi oldu. Romanya'da da yayınlandığı Kanal D kanalında büyük bir izleyici oranına ulaşan dizinin kimi bölümleri ülkede 2 milyon kişi tarafından izlenerek yüzde 21.8 izlenme oranına ulaştı.
Bir Zamanlar Çukurova'dan bir başka başarı haberi ise Özbekistan'dan geldi. Ülkede günlük olarak yayınlanan ve ilgiyle takip edilen dizi, kısa sürede yüksek reyting oranlarına ulaştı. Yayınlanan son bölümü milyonlar tarafından izlenen dizi, yüzde 15.59 oranında bir reytinge ulaşarak prime time kuşağında en çok izlenen dizi olarak sıralamada birinci oldu. Yayınlandığı her ülkede ilgiyle izlenen ve rekorlar kıran dizi, bugüne kadar dünya çapında 50 ülkeye ulaştı. Bir Zamanlar Çukurova'nın yayınlandığı ülkelerden 14'ü, dizilerini tüm dünyaya izleten Latin Amerika ülkeleri.

Öyle tahmin ediyorum ki, bu dizi sayesinde salgının ardından dünyanın dört bir köşesinden Çukurova'ya turistik turlar başlayacak.

 

(0) (0)
baris_sahiinn 06.05.2020 13:49

Ucuz Amerikan dizilerindense millet Türk dizilerini izlesin. Bizim online platformlarımız puhu tv ya da blutv tüm türk dizilerini yayınlasın, bak bakalım netflix nasıl dibi görüyor

(0) (0)
mustafacan 06.05.2020 14:37

Hayret yabancılar bu kadar uzun dizi izler miydi ya? Genelde yurt dışında 1 saatlik diziler oluyor. Bizim entrikalı dizilerse 3 saati buluyor neredeyse

(0) (0)
malithelong 06.05.2020 14:38

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol