Dev marka Burger King'in farklılığını ortaya koyan yeni bir reklam kampanyasını hayata geçirmesidir.

Son haftalarda pek çok marka, corona virüsü salgınına karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan reklam kampanyalarını hayata geçirdiler. Ancak bunların pek azı yaratıcı olmayı başarabilmiş. Yaratıcı reklam kampanyası denildiğinde de akla ilk olarak gelen markalardan biriside Burger King.

Fast food restoran zinciri, daha önce salgın konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Home of the Whopper” (Whopper’ın Evi) sloganını “Stay Home” (Evde Kalın) olarak değiştirmişti. Ancak tabii ki dev marka bununla yetinmedi ve farklılığını ortaya koyan yeni bir reklam kampanyasını hayata geçirmiş.

Diğer markalar gibi, insanlara evde kalmaları mesajını vermeyi amaçlayan Burger King, “Stay Home of Whopper” adı altında yayımladığı yeni reklam filminde vatansever anlamına gelen İngilizce “patriot” kelimesini “potatriot” (gerçekte böyle bir kelime yok) olarak değiştirerek ufak bir kelime oyunu yapıyor ve evde kalarak üstüne düşeni yapan kişileri “couch potatriots” olarak adlandırıyor.

Reklam filminde, anlatıcı, “Ülkenizin kanepenizde kalmanıza ve sipariş vermenize ihtiyacı var. Görevini yap. Evde kalmak sadece hepimizi daha güvende yapmaz, aynı zamanda bir kanepe potatriot’u yapar.” ifadeleriyle izleyenlere sesleniyor. Bunun yanı sıra reklamda, kanepe üzerinde yatan insanların asker selamı vermesi de markanın vermek istediği mesajı güçlendirmiş.

Ayrıca Adweek’in yaptığı habere göre, işin ilginç yanı, “FCB” adlı reklam ajansı tarafından hayata geçirilen bu reklam filmi aslında corona virüsü salgını öncesinde çekilen, ancak yayımlanmayan görüntüler kullanılarak hazırlanmış. Tamamen başka bir reklam fikri için çekilen görüntüler, bu reklam kampanyasına uygun bir şekilde kullanılmış.

Burger King her zaman ki gibi farkını ortaya koymuş. Marka gerçekten her açıdan kaliteli abicim. Hem lezzet hem reklamlarda güzel işler yapıyor ve sırf bu yüzden hep tercih ediliyor.

(0) (0)
profecco 14.04.2020 14:03

adamların neden zirvede olduğuna şaşmamak lazım

(0) (0)
öztekin 14.04.2020 15:51

güzel yerlerden yakalıyorlar anlamlı olmuş 
(0) (0)
atakan 14.04.2020 15:51

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol