Star TV'de başrollerini Neslihan Atagül ile Engin Akyürek'in paylaştığı Sefirin Kızı dizisine diplomatlardan gelen tepkidir. Dizide Türk büyükelçinin kurmarbaz, tecavüze göz yuman hatta suçu tecavüze uğrayan kızında bulan biri olarak gösterilmesi, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan'ın tepkisini çekmiş ve diziyi şu sözlerle eleştirmiş:

"Sosyal medyada 'Sefirin Kızı' diye bir dizi var. İzlemedim. Birileri bana bazı repliklerini gönderdi. Diplomatlar, hayatlarımız, ailelerimiz ve meslek etiğimiz hakkında bu kadar yalan yanlış bir algı yaratılmasından büyük üzüntü duydum. Şehit Büyükelçilerimizden utanır insan. Şahsi tepkimdir."

Bir başka büyükelçi Hasan Sevilir Aşan da "Sefirin Kızı dizisini izleyen yakınlarım, basit, yanlış algı yaratan, hatalarla dolu bir senaryo olduğunu söylemekte. Çok izlenme uğruna gerçeklerin bir bir harcanıp, tüketildiği vahşi piyasa koşullarında belki de bahsedip, dikkate getirmeye bile değmez, Sevgili Meslektaşım" diyerek Ceren Yazgan'a destek vermiş.

Yalnız o sahnede tecavüze göz yumulmasına, tecavüzcüde kusur bulunmamasına gönderme de olabilir. O gözle izlerseniz anlaşılabilir. Çünkü mağdur kadın tecavüzcüsüne "Ben niye utanayım, sen utansana" diyor. Babası sus deyince "Herkesi başımıza topla, polis çağır" diye bağırıyor. Tecavüzü örtbas etmeye çalışanın diplomat olmasına çok takılmamak lazım. O baba bir doktor ya da öğretmen olsaydı o zaman onlar da mı isyan edecekti?

(0) (0)
Mr_Anderson 22.01.2020 10:41

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol