CNN Türk'ün başta NTV ve Habertürk gibi haber kanallarını dün akşam geride bırakmasıdır. Gazeteci Rahmi Turan'ın Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li ismin Muharrem İnce olduğunu açıklaması sonrası ortalık karıştı. Herkes Muharrem İnce ve Rahmi Turan'dan gelecek yeni açıklamaya kilitlenirken, ilk mesaj İnce'den geldi. Muharrem İnce o sırada CNN Türk'te Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programı konuklarından Barış Yarkadaş'a mesaj attı ve iddiaların kanıtlanması durumunda Taksim'de kendisini yakacağını söyledi. 

İddiayı gündeme getiren gazeteci Rahmi Turan'a ilk ulaşan kanal da yine CNN Türk oldu. Rahmi Turan CNN Türk canlı yayınına bağlanıp iddiayı kendisine ileten kişinin 25 yıllık arkadaşı olduğunu söyledi. Aynı zamanda bu kişinin gazeteci olduğunu, şu anda aktif gazetecilik yapmadığını, söz konusu iddianın tabiri caizse fos çıktığını açıkladı. Turan, stüdyodakilerin kaynağını açıklaması yönündeki baskılarına ise direnerek bunu reddetti, ilerleyen dönemde açıklayabileceğini belirtti.

CNN bununla da kalmadı, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasının servis edildiği ortaya çıkan diğer 2 gazeteci Uğur Dündar ve Candaş Tolga Işık'ı da canlı yayına alarak şovunu seriye bağladı.

Türkiye'nin gündemine oturan bu kritik konuyla ilgili ilk detaylar CNN Türk ekranlarından öğrenildi.

Aynı dakikalar da Habertürk TV de söz konusu konuyu geniş bir konuk katılımıyla Enine Boyuna programında tartıştı. CNN Türk'ten sonra Habertürk TV de Rahmi Turan, Uğur Dündar ve Candaş Tolga Işık'ı canlı yayına bağladı. Didem Arslan her ne kadar o sırada yayında olmasa da programı sunan meslektaşı Hülya Hökenek'e mesaj yoluyla bilgi aktarmaya çalıştı ancak iddiaların odağındaki isimlere CNN Türk'ten sonra ulaşabildi.

NTV ise komple sınıfta kaldı. Sosyal medya kaynamış, rakipleri gece yarısına kadar yayın yaparken NTV Galatasaray-Başakşehir maçının yorumlarına ağırlık verdi.

(0) (0)
glynosef 23.11.2019 09:24

Tebrik etmek lazım CNN Türk'ü. Böylesine önemli bir gündemin baş aktörlerine ilk ulaşan kanal oldular. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yayına bağlayan ilk kanal olmuştu. Farkını bir kez daha göstermiş oldu.

(0) (0)
Volkan Geçit 23.11.2019 10:40

Aslında Habertürk TV'de de konuklar güzel irdeledi mevzuyu. Onlar da harı harıl haber aktarmaya çalıştı canlı yayınlarla. Ama sadece Nedim Şener'i CNN Türk'ten önce yayına almayı başarabildiler. Ayrıca sunucu Hülya Hökenek durmadan konukların sözünü kesip kendi konuşmaya çalışıp beceremedikçe zaplayanlardan biri oldum CNN'e.

(0) (0)
kubilayozsobaci 23.11.2019 10:43

telefonun markasını gizleyeyim diyor arkada eşek kadar logo görünüyor rtük kes reklam ücretini

(0) (0)
apple 23.11.2019 11:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol