Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 temmuz 2020 tarihinde sosyal medyadaki itibar cellatlığı üzerine yaptığı açıklamada youtube, twitter, netflix hakkında yaptığı çarpıcı açıklama sonrası gündeme gelen konudur.

Cumhurbaşkanının açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

"Benzer saldırıları farklı vesilelerle daha önce de yaşamıştık. Bu tür ahlaksızlıkların artmasında bu mecraların kontrolsüzlüğünün rolü vardır. Niçin Youtube, niçin Twitter, niçin Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırmak için. Bunlar ahlak sahibi değil. Bu millete layık olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz.

Bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Asıl üzerinde durmamız gereken konu medya ve sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüşmeleridir. Bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Küresel firmalar temsilcilikler vasıtasıyla her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstleniyorlar. Türkiye'de ise ısrarla bundan kaçınıyorlar.

Milletimize karşı sorumluluğumuz, bu doğrultuda gereken mekanizmaları kurmayı ve işletmeyi gerektiriyor. Sosyal medya karşısında eli kolu bağlı kalmayı kabul edemeyiz. Bu konuda kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeliyle adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye'nin hukuki ve idari makamlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Buradan parlamentomuza ve parti grubumuza konuyla ilgili yürürlüğün süratle hazırlanması ve yürürlüğe konulması çağrısı yapıyor, yasama dönemi bitmeden bu konunun halledilmiş olmasını diliyorum."

(0) (0)
soyutpadisah 01.07.2020 15:57

sen çok yaşa emi reis. bu netflix eşcinsellik konusunda beni de çok sinirlendiriyor. Bu konunun tartışılmasında yarar var diye düşünüyorum.

(0) (0)
reisim 01.07.2020 15:59

reis literatüre yeni bir netflix telaffuz biçimi kazandırmıştır 😁

(0) (0)
kanaat 01.07.2020 16:00

cumhurbaşkanı sanırım alman stream uygulaması nextflex'ten bahsediyor 😂

(0) (0)
hazal 01.07.2020 16:02

Çok doğru 

Binlerce yolluk aile ahlakımızı kültürümüzü bozmaya kimsenin hakkı da haddi de olamaz.  

(0) (0)
Nermin 03.07.2020 02:34

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol