İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'de ikinci vakası görülen korona virüse karşı yaptığı uyarıdır. Bu sabah Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat'e konuk oldu İmamoğlu. 

Malum, dünyayı kasıp kavuran korona salgını Türkiye'ye de bulaştı. Hatta ikinci vakanın da görüldüğünü açıkladı Sağlık Bakanı. İlk vakadaki virüslü şahsın bir tanıdığıymış o da.

İşte Başkan İmamoğlu da canlı yayında bir dizi uyarılarda bulundu. Belediye ekiplerinin hizmet binalarında, toplu taşıma araçlarında her türlü dezenfekte işlemini yaptığını söyledi ancak yine de  belli bir yaşın üzerindeki vatandaşların toplu taşımalara binmemesini önerdi. Açıklamalarının bir kısmı şöyle:

"Sahaya 30 araç çıkardık sayıyı 40’a çıkaracağız. Biz bütün İETT araçlarını normalde dezenfekte diyoruz ama bunu yoğunlaştırdık. Gün içinde mola veren araçlarımıza da dezenfekte işlemi yapıyoruz.

Tüm İETT otobüsleri, otobüs A.Ş.’lere ait otobüsleri, metroları. Şoförlere eğitim vermeyi, bu düzenlemeyi de kendileri yönetmesi lazım.

Okullar çok özel yerler. Belli yaştaki çocukları zemini, tuvaletleri dezenfekte edersiniz ama çocuklar çok sık temas ediyorlar, hareketliler o bakımdan bu ilk ve orta dereceli çocukların tatil edilişini doğru buluyorum.

Bebekleri de önemsiyorum. Belli bir yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma vasıtalarını kullanmamalarını, çok acil bir durum yoksa seyahat etmemelerini istiyorum."

Programın tamamını izlemek isteyen varsa da aşağından bakabilir.

(0) (0)
Sedos81 13.03.2020 11:38

helal olsun adamaya cok seviyorum seni
(0) (0)
ÅŸule 13.03.2020 12:13

Asıl camilerde ibadethanelerde kuran kurslarında korona virüsüyle mücadele etmek lazım. çünkü kirlilik oranı yüksek olan yerlerdir yaşlı insanlar ibadet ediyor

(0) (0)
darksmile 13.03.2020 13:23

Ananı dezenfekte ettir darksmile ananı 

(0) (0)
UB 13.03.2020 15:13

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol