Bir filmin olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz ki müzikleridir. Bazen senaryosunun bile öne geçebilir bu durum. Çok şanslıyız ki, hem Türk sinemasında hem de dünya sinemasında muhteşem müziklere sahip filmler var. Bunlardan bazı örnekleri paylaşmak istedim.

Efsane filmin efsane müziği. Gerçekten kulaklarımıza armağan gibi...

 Bir başka efsane müzik. Belki filminden değil ama haberlerde vs duymuş olabilirsiniz

Karayip Korsanları'nın meşhur müziği. Atv ana haberden de tanırsınız. Bu müziği yapan Hans Zimmer, Ali Kırca'nın çok yakın dostu olduğu için müziğin kullanım hakkını bedava veriyor. Bu da böyle bir bilgi olsun.

 Wanted filminin gaz veren müziği de bu listeyi hak ediyor bence. Film beklentilerin altında kalabilir ama müziği hiç de öyle değil.

Türk sinemasına da girmeden olmaz tabi. Cahit Berkay denince akla gelen film müziklerinden biridir Devlerin Aşkı. Bu müziklerin nasıl yapıldığı sorulduğunda, sahneyi izlerken tamamen doğaçlama yaptıklarını söylüyor Cahit Berkay. Çoğunun stüdyo kaydı dahi yokmuş. Muhteşem gerçekten.

 Ağlamak isteyen bu müziği dinleyebilir. Daha fazla gözyaşı dökmek isteyen de filmini izlesin.

(0) (0)
canary 07.01.2020 12:09

Çok iyi müzikler gerçekten. Ve bir çoğunu başka yerlerde de duymuş oluyoruz genelde. O kadar güzeller

(0) (0)
dongurak 07.01.2020 12:15

Interstellar filminin de müziği çok güzeldir. Dinlemenizi tavsiye ederim

(0) (0)
winsome 07.01.2020 12:15

Cahit Berkay ve Cahit Oben olmasaymış Türk sinemasında müzik yetim kalırmış. İyi ki bu güzellikleri bizlere armağan etmişler.

(0) (0)
mertercen 07.01.2020 12:16

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol