FETÖ'nün bir zamanlar Amerikalı patronlarından aldığı emirle Türkiye’nin yumuşak gücü haline gelen dizi sektörüne saldırdığını ifade eden Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Türk dizi yapımcıları Bugün de benzer bir saldırı altında. Bu kez bu saldırıyı düzenleyen ise RTÜK" diye yazmış.

Türk dizi sektörünün son yıllarda ihracat kon usunda gösterdiği başarı örnek gösterilecek cinsten. Şöyle düşünün yerli kanallar için bir iş yapıyorsunuz içeride izleniyor reklamını falan alıyor kara geçiyorsunuz. Aynı diziyi bir de tutup dünyanın farklı ülkelerindeki pek çok televizyon kanalına satıp hem döviz cinsinden gelir elde ediyorsunuz hem de dolaylı yoldan ülke ve kültür tanıtımına katkıda bulunuyorsunuz.

Dolayısıyla Fatih Altaylı'nın uyarısı bu açıdan önemli. (bkz:link)

(0) (0)
upervane 18.07.2020 16:41

fatih altaylı'nın kaygılarına hak vermekle birlikte netflix'in ana amacının dünya genelinde eşcinselliği yaymak veya normalmiş gibi göstermek olduğu kanısındayım. bu onlar için ana ticari amaç ve Türkiye ile yaşadıkları bu sorun da bunu açık seçik ortaya koymuştur. RTÜK haddi olmasa da kendilerinden sadece dizideki gay karakterin çıkarılmasını istiyor başta kabul etseler de sonradan tüm projeyi başlamış olmasına rağmen iptal ediyorlar neden mi? Çünkü projenin asıl amacı işte o gay karakter o çıkınca geriye kalan hikayeymiş senaryoymuş yönetmenlikmiş oyunculukmuş hiçbir şeyin anlamı kalmıyor netflix için. Bu olay bir turnusol kağıdı gibi gerçeği gün yüzüne çıkırmış aslında. anlayan için elbet.
(0) (0)
profecco 18.07.2020 16:50

netflix için tek bir amaç tek bir gerçek var o da eşcinsellik (bkz:LinK)

(0) (0)
LivingDead 18.07.2020 16:51

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol