Medya gerçekten uzun süredir tek elden yönetiliyor. Bu tek elden yönetimi o kadar kanıksadık ki zaten, artık farklı bir yorum göremez olmuştuk. Özellikle hükümete karşı herhangi bir eleştiride, o eleştiriyi yapanı bir daha televizyonda bile göremiyorduk.

Son zamanlarda ise dikkatimi çeken bir durum var. Artık hükümete eleştiriler daha rahat söyleniyor. Örneğin Habertürk televizyonunun yorumcuları veya sunucuları daha muhalif tavır sergileyebiliyorlar. Levent Kırca'nın Fatih Altaylı'ya sözlerini hepimiz hatırlıyoruz. Adama Altaylı'nın kendi programında demediği kalmamıştı. 'Salak' kelimesini bile rahatça kullanmıştı. Çünkü Fatih Altaylı'yı hükümetin yalakası olarak nitelendiriyordu. Bugün geldiğimiz durumda ise Fatih Altaylı dahi hükümete gayet rahat şekilde sert eleştirilerde bulunabiliyor.

Programlarda daha fazla muhalefet olan yorumcular görebiliyoruz. 3-5 aydır dikkatimi çeken bir durum bu. Bunun sebebi sizce hükümetin medyaya baskılarını azaltması mı yoksa televizyonların düşüncesi "Zaten gitmeye yakınlar, biz de daha önce hiç desteklememiş gibi yapalım" tavrı mı? Bence hükümetin gidici olduğu düşünülüyor ve o yüzden bu kadar rahat olmaya başladılar.

Daha önceden de böyle demokrat bir ortam olsaydı ne kaybederlerdi? Hala tamamen demokratik değil elbette ama ben kendi adıma bir fark gördüğümü söyleyebilirim. Ve bunu da hükümetin güç kaybetmesine bağlıyorum. Keşke tek elden yönetim yerine daha renkli kanallar izleyebilseydik...

(0) (0)
kuturkutur 29.12.2019 10:42

Bu benim de gözüme çarptı son zamanlarda. Nedenini tam olarak kestiremiyorum ama bi rahatlık var gibi sanki

(0) (0)
bahadrokumus 29.12.2019 10:48

İşte o çok güvendiğiniz işadamları, bi kere ayağınız tökezledi mi böyle satarlar..

(0) (0)
metalcom 29.12.2019 11:04

Olması gereken budur zaten. Hatta olması gereken bundan daha da fazlasıdır ama şimdilik bununla idare ediyor

(0) (0)
kubilayozsobaci 29.12.2019 11:05

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol