Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı isimli programda, Avukat Salim Şen'in televizyonlarda HDP'ye yer verilmediğini belirten sözleri üzerine, programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın "Salim Bey burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir” şeklindeki yanıtıyla başlayan tartışmadır.

Konu alevlenince Didem Arslan Yılmaz'dan sonra Habertürk'ün 2 sunucusundan daha açıklama var. Önce Mehmet Akif Ersoy, "PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.” sözleriyle çıkış yapmıştı. Ki kendisi zaten muhafazakar milliyetçi bir görüşte.

Son olarak da yellenme hadiseleriyle gündeme gelen sunucu Veyis Ateş sazı eline almış ve şöyle bir konuşma yapmış:

"Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de.”

Merak ediyorum, Habertürk'ün peşmerge sevici (bkz:link) sunucusu Hülya Hökenek de bir açıklama yapacak mı mesela? Belki de o görüşünü tamamen törpülemiştir kanala girince.

(0) (0)
Renovat1o 17.06.2020 13:28

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol