Yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatılan, hatta yapım şirketine Noel zamanı molotof kokteylli saldırı düzenlenmesine varacak kadar tepki çeken İsa'nın İlk Baştan Çıkışı (The First Temptation of Christ) adlı Netflix dizisi hakkında Brezilya'da alınan karardır.

Brezilyalı komedi prodüksiyon şirketi Porta dos Fundos tarafından çekilen dizide İsa Peygamber eşcilsel bir ilişki içinde tasvir ediliyor. Nüfusunun yarısından fazlası Katolik olan Brezilya'da haliyle muhafazakar kesim ve kilise ayağa kalkıyor. Mahkeme kararıyla da dizi yasaklanıyor.

(0) (0)
sw1samir 10.01.2020 12:44

Eleştiri, yorum hakkı bu değildir. Beğensek de beğenmesek de insanların kutsallarına “bulaşmamalıyız” ki toplum huzur içinde yaşayabilsin.

Belki de çok saçma, yanlış bir inanışa sahip olanlar var. Ne olursa olsun onların inandıklarını kendi istediğimiz istikamette yorumlayamayız. Doğru bildiklerimizi doğru şekilde, saldırgan bir tutumda bulunmadan, sabırla anlatmaya çalışmalıyız. Daha da önemlisi önce doğru olanı kendimiz yaşamalıyız. En etkili anlatım dili hal ve hareketlerimizdir.

Özetle burada yapılan hiç komik olmadığı gibi saygısızlıktır. Hazreti İsa sadece Hristiyanlar tarafından değer verilen bir peygamber de değildir. Müslümanlar tüm peygamberleri olduğu gibi Hazreti İsa’yı da kutsal sayar. Hatta ulü’l azm peygamberlerden biridir. Dünya nüfusunun kaçta kaçının kutsalına saldırı olduğu düşünüldüğünde yapılan şeyin kabul edilmesi mümkün değil.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler. Saygılarımla.

(0) (0)
Saygılı Olmak 10.01.2020 18:07

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol