İngiltere merkezli Independent Türkçe BTK kararıyla Türkiye’de erişime kapatılmıştı. Ama bugün yayın yapmaya devam etmesidir.

Independent Türkçe internet sitesi, BTK'nın aldığı idari tedbir kararıyla erişime engellenmişti. Independent Türkçe’nin Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek alınan karar sonrası “devletler arası bir mesele…” yorumunda bulunmuştu.  Bu açıklamanın yeterli olmadığını söyleyen Süperhaber yazarı Merve Şebnem Oruç, işin perde arkasını anlatmış.

"Independent Türkçe’nin sahibi olan SRMG’nin Salman ailesinin elinde, Muhammed bin Salman’ın kontrolünde olduğuna emin olabilirsiniz." ifadelerini kullanan Oruç, Independent Turkish'in hala istedikleri kadar büyük olmadığını ve yeterince profesyonel şekilde operasyon haberleri de yapamadığını söylemiş.

Independent Turkish neyin nesi, kimin fesi? (bkz.)

(0) (0)
ozzyksk 03.05.2020 11:03

arap varsa ben yokum. kimse kusura bakmasın...

(0) (0)
ilker 03.05.2020 11:06

yandaş basından bunalmış ve çoğunlukla yabancı ajansları takip eder olmuştum. şimdi bu yabancı ajanslara son eklenti de kendileri oldular. rakiplerine göre sayıca daha geniş ve daha dolu buldum içeriklerini. umarım düzgün ve tarafsız yayın yapabilirler.

(0) (0)
yıldız 03.05.2020 11:07

okunabilecek haber sitelerim listesine sonlardan giren online bülten. arap vs vs diyenlere de şunu söyleyeceğim. ülkeye milyon arap girerken sesiniz yok, bir tane gazete girerken cingar çıkarıyorsanız; iki yüzlüsünüzdür.

(0) (0)
damla 03.05.2020 11:07

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol