Bugün internet başında vakit geçirip de çileden çıkanların yanıtını merak ettiği sorudur. Peki internet neden yavaşladı? İnternet neden yavaş son dakika gelişmeler...

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi evlerinden çalışmaya başladı. Evde olanlar internete abanınca hatlarda yavaşladı tabii. Korona günlerinden bu yana dünya genelinde bir düşüş söz konusu çünkü. Çünkü sanatçılar internet üzerinden konser veriyor, sergi müze kütüphaneler online arşivlerini açıyor, film dizi belgeseller izleniyor. Yani belki de internet kullanımı hiç olmadığı kadar yoğun şu sıralar. 

Ayrıca mağazalar kapalı olduğundan, insanlar virüs bulaşır korkusuyla dışarı çıkmaktan çekindiğinden market ihtiyaçlarını bile online uygulamalardan yapıyor. O da ayrı bir yoğunluk ekledi.

Bu yoğunluk internet sayfalarını açarken fark edileceği gibi sosyal medya platformlarında da fark edildi. Özellikle bugün Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yavaşlama, mesajları iletmeme, sayfaları yüklememe sorunları oluştu. İnsanlar Facebook instagram çöktü mü diye de merak etti.

Konuyla ilgili sosyal medya kullanıcıları da internetin yavaşlığından şikayet ediyor. Özellikle Twitter paylaşımlarına bakıldığında insanlar Türk Telekom'dan bir hayli şikayetçi. 

İnternet neden yavaş? (15 Nisan 2020)

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan şöyle bir açıklama yapmış:

"Whatsapp, Instagram ve Facebook servislerinde global kaynaklı sorun yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir."

Türk Telekom'dan şimdilik bir açıklama yok ama belli ki yoğunluktan dolayı internet de bu kadar yavaş.

(0) (0)
hubert 15.04.2020 17:04

size ne canı öyle istemiş öyle olmuş.

(0) (0)
berat 15.04.2020 17:09

İşi olmayan çıksın arkadaşlar, kasıyo

(0) (0)
Satantango 15.04.2020 17:36

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol