Into the Wild filmine konu olan Chris McCandless'i 1992'de Alaska'daki alana bırakan kamyonet şoförü Jim Gallien, yıllar sonra filmde kendisini oynayarak aynı sahneyi canlandırmış.

92 yılının Nisan ayında onu en son gören kişi Jim Gallien olmuş. Bundan 15 yıl sonra Jim Gallien, Into the Wild filminde kendi rolünü oynadı. Chris McCandless’ı oynayan Emile Hirsch’ü Stampede’e bırakırken yine 15 yıl önce yaptığı gibi arabasındaki kar çizmelerini çıkartıp verir. Tüm yolculuğu boyunca Alexander Supertramp takma adıyla dolaşan Chris için endişelenen Gallien ona geri dönmesi gerektiğini, yeteri kadar ekipmanının olmadığını söyler fakat Chris dinlemez. Çizmeleri alarak karlı arazide yürümeye başlar.

Bu noktada yeri gelmişken belirteyim; Chris’in “Alexander Supertramp” ismiyle gezmesinin aslında bir sebebi var. İlham aldığı yazarlardan biri olan W. H. Davies’in 190+8'de yayınlanan “The Autobiography of a Super-Tramp”(Bir Berduşun Otobiyografisi) adlı kitaptan etkilenmiştir. Stampede Yolunda yürürken terk edilmiş bir otobüs bulan Chris 4 ayını bu otobüste geçirir. Bölge avcılarının av sırasında sığınak olarak kullandığı bu otobüsü evi olarak benimser. Yanında bulunan pirinç, patates kökleri gibi ilkel yiyeceklerle karnını doyuran McCandless bir zamandan sonra elindeki tüfekle avlanmaya başlar. Genelde ufak hayvanları avlar. Fakat bir gün bir “Amerikan Geyiği” vurur; ama etlerini koruyamadığı için tüm geyik boşa gider. Ona Güney Dakota’da gösterilen etleri koruma yöntemi Alaska için geçerli değildir çünkü… Hava şartları farklı olduğundan Alaska’dakiler farklı yöntemler kullanmaktadır. McCandless günlüğüne bu olayı hayatının en büyük trajedisi olarak geçirir.

(0) (0)
Nafta03 02.11.2021 20:08

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol