İran devlet televizyonlarında çalışan 3 ünlü spikerin, İran'ın füze saldırısıyla Ukrayna uçağını yanlışlıkla düşürüp onlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açması olayında yalan söylemek zorunda kaldıklarını belirterek görevlerinden istifa etme kararı almasıdır. Onurlu davranış bunu gerektirirdi zaten. Ama demek ki bu kanallar yıllardır böyleydi. O zaman şimdiye kadar neden bırakmadınız derler...

Kanal 2 televizyonunda görevli ülkenin en ünlü sunucularından Gelare Jabbari Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “İnsanlarımızın öldürülmüş olduğuna inanmak benim için çok zor. Bunu geç fark ettiğim için beni bağışlayın. Ve 13 yıldır size yalan söylediğim için beni affedin” demiş.

Zahra Khatami de İran devlet televizyonu IRIB’den istifa ederek, “Bugüne kadar beni ana haber sunucusu olarak kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Televizyona geri dönmeyeceğim. Beni affedin” ifadesini kullanmış.

Çalışma arkadaşı Saba Rad da, “Kariyerimdeki tüm yıllar boyunca desteğiniz için teşekkürler. Radyo ve televizyonda 21 yıl çalıştıktan sonra medyadaki görevime devam edemeyeceğim. Edemem” diyerek vedasını duyurmuş.

(0) (0)
t_luffy 15.01.2020 17:26

Kadınlar ne yapsın, öyle bir ülke ki, ölüme götürürler adamı valla. Sıkıysa dediklerini yapmayın, karşı çıkın.

(0) (0)
akilli55 15.01.2020 17:57

Cesur kadınlarmış, bravo. İran uçak düşürdüğünü önce yalanlamıştı, iftira demişti, sonra kabuk ettiler, yarım ağız özür dilediler.

(0) (0)
mmmxxx2007 15.01.2020 17:57

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol