Dior, Hollywood'un yaramaz çocuğu sayılabilecek isim olan Johnny Depp'i başrolüne taşıdığı reklamıyla şu sıralar oldukça fazla tepki çekiyor.

Markanın parfümü Sauvage [vahşi] için “Amerika yerlileri kültüründen ilhamla” hazırlanan ve Depp’e Kızılderili bir dansçının eşlik ettiği bir dakikalık reklam filmi “We are the land” kültürel temellük [cultural appropriation] nedeniyle sosyal medyada büyük tepki uyandırdı.

Dior’un yerli halkların kültür, değer ve miraslarına saygıda kusur etmemek amacıyla American for Indian Opportunity (AIO) üyesi Kızılderili danışmanlardan destek alarak hayata geçirdiği kampanyanın karşı karşıya kaldığı eleştirilerin temelinde, markanın Kızılderili kültürünü vahşilikle özdeşleştirdiği iddiasının yanı sıra, markanın geçtiğimiz yıllarda da işbirliği yaptığı ünlü oyuncu Johnny Depp’in özel hayatındaki çalkantılar var.

(0) (0)
Stormic 04.09.2019 15:26

Evet hoş olmamış. Adamlar sayısız kızılderiliyi katletti. Hala daha dalga geçer gibi reklamlar yapıyolar

(0) (0)
freshmeat 04.09.2019 15:58

Bu kadar abartılıcak bişey yok. Reklam alt tarafı ya. 300 sene önce olmuş şeyi önümüze koyuyolar hala

(0) (0)
frekans41 04.09.2019 16:01

Hem katlet, hem de yıllar sonra dalga geçer gibi reklam yap..

(0) (0)
tuzlu_deli_bekir 04.09.2019 16:01

Kızılderililerin vahşi olduklarını da bence yıllar boyunca gösterdikleri ve anlattıklarıyla Amerika bize aşıladı..

(0) (0)
aLbundy 04.09.2019 16:02

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol