Dün akşam Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın dehşete düşüren açıklamalarıdır. Başkentgaz tarafından 2017 yılının sonlarında Kızılay'a bağışlanan 8 milyon doların Ensar Vakfı'na aktarıldığı iddiası soruldu. İddiaya göre 8 milyon doların sadece 75 bin dolarının Kızılay faaliyetlerinde kullanılmış, geriye kalan 7 milyon 825 bin dolar ise iktidara yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı'na bağışlanmış. Hatta iddiadan öte ortada bir belge de dolaşıyordu. (bkz) 

Şimdi bunda ne var? diye soranlar için biraz daha açıklayayım. Başkentgaz firması, yine iktidara yakınlığıyla bilinen sahipleri Erzincanlı olan Torunlar inşaat tarafından satın alındı. Başkentgaz bu 8 milyon lirayı Kızılayı bağışlayarak vergiden kaçmış oluyor. Çünkü Kızılay'a yapılan bağışlar vergiden düşülüyor. 

Kızılay Başkanı da bu bağışı "Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet. Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" sözleriyle hem doğrulayıp hem de savunuyor.

Ama milletin tarafsızlığından şüphe etmeyeceği bu tarz hayır ve yardım kurumlarını böyle oyunlara dahil etmek çok yanlış. İktidar bugün AK Parti olur, yarın MHP olur, öbür gün CHP olur hiç fark etmez. Allah korusun ama deprem, sel gibi felaketlerin ardından her görüşten, her etnik kökenden insan bu kurumlara bağış yapıyor. "Bunlar yandaş, bağış yapmam" algısını oluşturmayın insanlarda. Saygınlığına, itibarına zarar vermeyin bu kurumların.

(0) (0)
ulashovski 30.01.2020 10:47

Kızılay da rant kapısı olmuş belli ki. Daha önce Rumeli Hisarı taraflarında aylık 12 bin dolara boğaz manzaralı ve yüzme havuzlu tarihi ahşap köşk kiralamışlardı. Emlakçıya da 10 bin dolar da payı ödenmiş. Alınan mobilyalar ve tadilatla köşke 600 bin lira harcanmış (bkz.) Milletin bağışları dernektekilerin lüks ihtiyacına gidiyor.

(0) (0)
okan07 30.01.2020 11:57

Bu adamın vurguncu olduğu Elazığ depreminden hemen sonra para istemesinden belliydi. (bkz)

(0) (0)
HeaveNKiNG 30.01.2020 12:00

yazık ya. yardım edeceğim kuruluş kalmadı. kime yardımda bulunsak bir mokluk çıkıyor. adam gibi yardım kuruluşu yok mu? var. evet var ama ne kadar adam gibi kalabiliyorlar

(0) (0)
lika 31.01.2020 10:27

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol