Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği, rüya içinde rüya görme temeli üzerine kurulan 2010 yapımı İnception (Başlangıç) filminde başrol oynayan Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio'nun itirafıdır. Marc Macron'un podcast programında yaptığı açıklama, filmin sonundaki topaç sahnesini anlamadığını söyleyerek pek çok kişiyi şaşkına çevirmiştir. 

Filmin tam olarak açıklanamayan sonu hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen DiCaprio, "Neler oldu? Hiçbir fikrim yok. Bazen yalnızca karakterine odaklanırsın. Aslında konuyla alakalı gibiydim. Ama iş Christopher Nolan'a, aklındakilere ve bunların nasıl bir araya geldiğine gelince herkes sürekli olarak bulmacayı çözmeye çalışıyordu" diyor.

Filmin sonunda Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Cobb karakteri sonunda çocuklarına kavuşuyor. Ancak Cobb yaşananların rüya mı yoksa gerçek mi olduğunu anlamak için uğurlu topacını çeviriyor. Topaç durursa Cobb rüyadan uyanmış demektir ama masanın üzerinde dönen topaç tam yalpalar gibi olurken film bitiyor. İşte bu kısım hala tartışma ve merak konusu.

(0) (0)
crosnine 25.01.2020 16:20

Filmde Cobb karakterinin kayınpederi Miles’ı canlandıran aktör Michael Caine, Inception’ın senaryosunu elime aldığı zaman kafa karışıklığı yaşadığını ve Nolan ile arasında geçen diyalogu anlatınca gizem çözüldü:

"Nolan’a şöyle söyledim, ‘Rüyanın neresi olduğunu anlayamıyorum. Ne zaman rüya, ne zaman gerçeklik oluyor?’ O da bana şu şekilde yanıt verdi, ‘Eğer sen sahnenin içindeysen o gerçeklik.’ Buradan çıkarımı yaparsınız, eğer ben sahnede varsam o gerçeklik, yoksam o rüyadır.”

Çocukları getiren o olduğuna göre filmin sonu rüya değil gerçek.

(0) (0)
Marcelo Rubini 25.01.2020 17:43

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol