Samsung olayında olduğu gibi bu da bir LG kullanıcısının başına gelen bir olay.

Çağatay adlı vatandaş yaşadığı sorunu internet ortamında şöyle dile getirmiş:

"06.03.2020 'de Dijitall.com üzerinden aldığım *LG 65sm8000pla Nanocell 4K Ultra HD 65" 165 ekran uydu alıcılı Smart LED televizyon 13.06.2020 'de kurulumu için gelen Ankara/Yenimahalle Güneş Elektronik tarafından kutusundan çıkarıldığında ekranında çizikleri olduğu tespit edilip ürün değişimi için rapor tutulmuş olup LG tarafından ürün değişimi onaylanmıştır. 

Değişim formu üzerine LG ile iletişime geçtiğimde ilk 6 ay kendi garantisi olmadığını muhatabımın LG değil ürünü satın yer olduğunu belirtti. Ben bu ürünü internetten alırken a firması b firması diye bakmadım ürünün garantisinin kime ait olduğuna baktım ve bana kimse ürünü aldıktan sonra 6 ay muhatabınız ürünü satın aldığınız yer demedi. 

Ürünü alırken firmaya ve LG ye sordum ürün LG garantisi altında mıdır diye evet LG garantilidir denildi ama şu an firma ile muhatap olmamı söylüyorlar. Firma ürünü  aldığım zamanki fiyatını iade etmek istiyor, fakat ben ürünün yenisini istiyorum hakkım olarak. Ürünün şu anki fiyatı aldığım fiyattan fazlasıyla yüksektir böyle bir tercihi kim olsa kabul edebilir ki?"

(0) (0)
Sansculotte 04.07.2020 12:20

2017 Yılında aldığım LG marka 55EG910V model 55" oled Curved TV garantisi bitmesinin ardından önce ekranda logo yanığı oldu. Servis geldi oled TV lerin kronik sorundur bu dedi hepsinde olur tamiri 300 TL deyip gittiler.

Üzerinden 3 ay geçti ve ekranın sağ tarafında yukarıdan aşağı bir çizgi oluştu. LG' yi aradıktan sonra servis geldi panel arızası var değişim yapılması gerekiyor fiyatı 9550 TL dediler. Televizyonu zaten 6000 TL'ye aldım o kadar para vereceksem neden yeni almayayım ki. Servisin verdiği bilgiye göre 49" üzerinde ki TV' lere LG zaten ek garanti vermiyormuş.

Demek ki marka kendi ürününe güvenmiyor. Kendim de teknoloji sektöründe çalışmamdan dolayı LG ' yi iyi bir marka olarak bilip ürünü almıştım. Maalesef bundan sonra alışveriş tercihlerimde LG 'yi bir daha değerlendirmem.

(0) (0)
mehmet 04.07.2020 12:23

2018 yılında almış olduğum Oled ekran LG marka televizyon ekranda yanık izleri oldu servise gönderdim. Ürün değişimi olarak karar çıktı, daha sonra stoklarında ürün olmadığı için ücret iadesi söylendi. Ücret iadesi istemediğimizi belirttik tabi. Bu arada korona döneminde evimizde televizyonumuz yok. Neyse yeni TV alalım dediler.

Ücret iadesini beklerken tekrar benimle benimle LG servisi bilgi akışı sağlandı bana daha yüksek model TV verileceği söylendi. Kabul ederseniz ende kabul ediyorum. Dedim bu bilgileri LG merkez ile de teyit ettim. 1 gün sonra ben iletişim kurdum bana denilen değişim süreci iptal edildi. Ücret iadesi yaptıklarını söylediler. Kendileri nasıl isterse o şekilde yapıyorlar 26 gündür televizyonum yok.

(0) (0)
gökhan 04.07.2020 12:23

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol