LG televizyonumuz belli aralıklarla kendi kendini sıfırlar gibi TV ilk açtığımızda resimde belirttiğim kurulum sayfası geliyor. Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde kanalı nasıl kuracağım anlatılıyor.

Ben zaten kurulumu biliyorum. Kendi kendine kurulumu başlatmasını istemiyorum. Çok meşakkatli sıfırdan kurmak. Sorunu bir türlü çözemediler.

(0) (0)
textures 14.09.2020 10:15

20.07.2020 tarihinde incehesap.com sitesinden 70um7100PLA televizyon aldım. 25.07.2020 tarihinde Ceva Lojistik tarafından ürün tarafıma teslim edilerek kurulum için LG Servisi aramam gerektiği ve kutuyu onların açması gerektiği söylendi. 27.07.2020 tarihinde LG Yetkili Servis tarafından kutu açıldığında televizyon ekranın kırık olduğu görülerek LG tarafından incelenmek üzere götürüldü. 29.07.2020 tarihimde servis ürünün darbe sonucu kırıldığından LG tarafından değişiminin uygun olmadığını ve bayi tarafından değişiminin yapılmasını gerektiğini hem yüz yüze hem de müşteri hizmetleri vasıtasıyla defalarca yaptığım görüşmelerde söyleyerek raporla birlikte TV yi tarafıma teslim etti. Bu durumu incehesap.com işe görüştüğümde LG raporunda istinaden değişimin yapılamayacağını söylediler. Kendilerine LG servisinin ürünün hasarlı olmasından kaynaklı kendilerini ilgilendirmediğini, Ceva ile hasar tutanağının tutulmasını söylediler. LG tarafından tutulan raporun LG için tutulduğunu belirtmeme rağmen İncehesap.com bu durumu kabul etmemektedirler. Tüketici Hakları'na istinaden ayıplı mal olduğunu belirtmeme rağmen ödememek için LG'nin kendisi için tuttuğu raporu kendi raporları gibi kabul etmektedirler. Ceva ise tutanak tutmadıklarını bu ürünle ile ilgili herhangi bir sorumluluklarının olmadığını söylediler. LG tarafından tutulan Raporun karar kısmı raporların genel özelliklerinde belirtildiği gibi açık net ve anlaşılır olması gerekmektedir. LG Firmasının tuttuğu raporda yazan koli hasarlıdır, değişimi uygun değildir ve satıcı firma ile görüşün ibarelerinin açıklamasıyla yazması ve bu ürünle ilgili Sorumluluğun kimde olduğunu tarafıma yüz yüze ve müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde söyledikleri şekliyle yazması gerekmektedir. LG firmasının bu ürünle ilgili LG Elektronics tarafından veya satıcı firma ile gerekli yazışmaların yapılarak durumun açıklığa kavuşturulmasını ve mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesini talep ediyorum.
(0) (0)
sermestan 14.09.2020 10:17

LG'den TV aldık, Eve getirdik, servis kurulumu için geldiğinde camının kırık olduğunu gördük. Servis alıp TV'yi götürdü ve bizi arayacaklarını, servisin onay verdikten sonra yenisini gidip almamızı söyledi. Tam bir hafta haber gelmedi, sürekli biz aradık ne zaman gönderileceğine dair servisten kırık onayı çıkması bu kadar uzun sürmemeli. Müşteri olarak mağdur oldum. Sürekli her gün arayıp bilgi almak zorunda kaldım ve evimden getirdiğim TV'yi alıp gittiler, ama yenisini almak yine bana düştü. Aracım olmadığı için tekrar yenisini alıp eve getirmem zor oldu. Bunun için hizmet sunulması gerekiyor, sonuçta bir kere alıp getirdik ve firmanın yüzünden kırık çıktı cihazımız. Evdeki cihazı geri götürmeyi biliyorlar ama servisle beraber yeni cihaz göndermiyorlar. Yeni servis kaydı için tekrar müşteri hizmetlerini arıyoruz sürekli ulaşılamıyor düşüyor. Servisi arıyorum biz bir şey yapamayız, onlara ulaşın diyor. Servis kalitesi ve müşteri memnuniyeti kesinlikle yok.
(0) (0)
EkpeUdoh 14.09.2020 10:18

12 Mayıs 2020 tarihinde Hepsiburada adı firmadan 8.899,01 TL değerinde "LG OLED55B9PLA 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart QLED TV" televizyon ürününü sipariş verdim. 15 Mayıs 2020 tarihinde TV kargodan alıp LG servisine kurulumu yaptırdım. 13 Haziran'da (28 gün sonra) ekranda Mavi piksel hatası verdi ve yetkili servisi çağırdık. Servis ürünü inceledi, değişim olmalı ancak kararı LG Genel Merkezden verebilirler diyerek iletmek üzere fotoğraf çekti ve gitti, 26 Haziran 2020 tarihinde tekrar geldi, onaylanmış ürün değişim/iade formunu bırakarak arızalı televizyonu almaları gerektiği söyleyerek evimizden aldı ve değişim onaylı Ürün Değişim/İade Formunu bırakarak gitti. Hepsiburada'dan formu "Ürün bozuldu, servis iadesi / değişim raporları var" bölümünü seçerek göndermem gerektiği bilgisini aldım. 1 Temmuz'da formu doldurarak belgeyi aynı istedikleri şekilde yükledim. Sonraki gün Hepsiburada firmasının geri dönüşü şu şekilde gerçekleştirdi: "ürünü gönderin biz gerekli incelemeyi yapıp iade olup olmayacağı kararını vereceğiz". Tekrar Hepsiburada'yı arayarak ürünün zaten yetkili servis tarafından incelenerek evimizden alındığını ve değişim formunun tarafımıza verildiğini ve istedikleri şekilde kendilerine ulaştırdığımı belirttim. Bu sefer de o mesajın otomatik mesaj olduğunu, ürünü gönderin yazısını önemsememem gerektiğini, yalnızca servis formunun aslını kargo ile göndermemin yeterli olacağı bilgisini verdi. Hepsiburada tarafından verilen kargo iade kodu ile yine Hepsiburada firmasının zorunlu kıldığı Horoz Lojistik firmasına gittim ve formu verdim, kargo görevlisi gönderinin televizyon ebatlarında olduğunu belirterek kargoyu almamaya çalıştı, Hepsiburada ile görüşmemi ve kağıt üzerindeki "TV serviste kalmıştır ibareli kırmızı kaşeyi" gösterince kabul etti. 3 Temmuz tarihinde vermiş olduğum kargo üzerinden bugün tam 15 gün geçti ve 2 günde bir Hepsiburada firmasını aramamıza rağmen tarafımıza en ufak bir dönüş gerçekleştirilmedi. Tek söyledikleri "ilgileniyoruz, size dönüş yapacağız". 15 gündür! Baktım Hepsiburada'dan hayır yok, aradım 444 6 543 numaralı telefondan LG Türkiye'yi, dedim yetkili yetkili satınız bu şekilde, ben çağrı merkezini aşıp yetkiliye ulaşamıyorum, siz ulaşabilir misiniz, yardımcı olur musunuz. Bana yapacakları bir şey olmadığını ve konunun Hepsiburada ile çözülmesi gerektiğini söylediler.
(0) (0)
RamessesXII 14.09.2020 10:18

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol