Özellikle Marvel'in sinematik evreninde daha da bir güçlenmiş ve ete kemiğe bürünmüş haliyle karşımıza çıkan yarı tanrı güçlere sahip olan ve kötü karakter olarak sunulan Thanos, acaba gerçekten kötü mü?

Avengers  serisinin Avengers and Game bölümünde düşüncesiz davranışlar sergiledikleri ve evreni mahvettiklerine inandığı dünya üzerinde yaşayan insanların büyük bir bölümünü aklına koyan ve bunu da "evrenin geleceği için zorunluluk olduğuna inanan" Thanos; her ne kadar kötü bir karakter olarak çizilse de serinin pek çok hayranı tarafından da aslında iyi niyetli fakat seçtiği yol yanlış olarak algılandı.

ilk olarak 1973 yılında iron man'in 55. sayısında tanıtılan ve marvel dünyasındaki en güclü mutantlardan biri olan karakter, bir bakıma da ölüme aşıktır. ölümle beraber olabilmek için kendi ırkını yok etmeyi, tüm yıldızları söndürmeyi göze almıştır.

Burada thanos'a hak veren hayranlarının karşı çıktığı şey "dünyada bazı insanların öldürülecek olması değil, dünyaya açık şekilde zarar veren bunca insan varken Thanos'un öldüreceği insanları seçmek yerine rastgele öldürmek istemesidir.

Kaldı ki, thanos tek bir parmak şıklatma hareketiyle yaşayan canlıların yarısının yaşamına son verebilme yeteneğinme de sahiptir, yani istediğinde sadece kötü insanları da öldürebilir.

Fakat bu durumda da ortaya şöyle bir açmaz çıkıyor "kimin kötü olduğuna kim ve hangi kıstasa göre karar verecek"

Bu açıdan bakıldığında thanos'un rastgele seçimi de çok mantıksız görünmüyor.

Pek sen bu konuda ne düşünüyorsun sence thanos mu kötü yoksa seçtiği yol mu?

(0) (0)
estorm 09.03.2020 11:48

Thanos, Mad Titan olarak da bilinir, sonsuz yaşam gücüne sahip bir karakterdir. Jim Starlin ve Mike Friedrich tarafından yaratılmış ve ilk olarak Iron Man'in 55. sayısında, 1973 yılında boy göstermiştir. Thanos'un en temel özellikleri süper güç, süper hız ve sınırsız yaşamdır. Ayrıca Thanos'un manipülatif, telepatik ve telekinetik yetenekleri de vardır. Thanos yıllar içinde kozmik enerjileri emerek güçlerini artırmış, daha da korkunç ve güçlü bir hale gelmiştir. Örneğin, Infinity Gauntlet'i Thanos güçleriyle birlikte absorbe edip daha da güç kazanmıştır.

(0) (0)
zagor 09.03.2020 11:53

Thanos, onu daha bir bebekken, yeni doğmuşken, öldürmeye çalışan biri yüzünden sürekli kabuslar görmektedir. Bir Titan mental örgütüne kapatılan Sui-San ve diğer arkadaşları, Thanos'un çocukluğunun sürekli travmalar içinde geçmesine yol açmıştır. Her ne kadar kendisi bu enstitüden kaçsa da, arkadaşlarının kertenkeleler tarafından yendiğini asla unutmamaktadır. Thanos, titanlar aleminde "katil" olarak görülse de, aslında olayı arkadaşlarını öldüren kertenkeleleri öldürmektir. En azından o dönem için öyleydi. Bu "öldürme isteği" daha sonraları Thanos'u Eternal'ları öldürmeye kadar itmiştir.

(0) (0)
eftelya 09.03.2020 11:55

Çizgi romanda, Thanos'un biricik aşkı Ölüm (Death)'dür. Bir zamanlar evrendeki yaşamın ölüme fazla geldiğini hisseden Death, Thanos'u diriltir ve Thanos, Ölüm'ü etkilemek için evrenin yarısına yakınını tek çırpıda yok eder. Ve kendi ırkından milyonlarca Titan'ı da. Zaten işin korkutucu olan ve Thanos'u gerçek bir "kötü" yapan kısmı da bu. Thanos, Death'in aşkından kör olmuş durumda ve aynı zamanda hem New York'taki, hem de dünyanın diğer yerlerindeki etkinlikleri sürekli takip ediyor.

(0) (0)
aşkını arayan kötü adam 09.03.2020 11:55

Thanos aslında Iron Man, Deadpool ve diğerleri gibi süper-insan olarak tabir ettiğimiz kahramanlardan çok daha güçlü. Çünkü hem bu insanlar gibi geliştirilmiş yetileri var, hem de bu yetilerin yanında gerçekten ölümsüz. Deadpool'un yenilenmesi gibi bir ölümsüzlük de değil bu. Death, Thanos'u kendi kabininden yasakladığından beri, Thanos parça pinçik olan vücudundan bile yeniden doğmayı başardı. Yani olası bir savaşta, bizimkilerin Thanos'a karşı koyması epey zor. One Above All'sa çok ayrı bir dünya. Büyük ihtimalle o Thanos'tan bile daha güçlü. Çünkü o, MARVEL evreni olarak gördüğümüz ve "Multi-verse" adını verdiğimiz her şeyin kurucusu. Bir nevi Tanrı aslında. O yüzden One Above All vs Thanos gibi bir karşılaştırma yapmak pek yerinde olmaz.

(0) (0)
gölgelerin gücü adına thanos 09.03.2020 11:56

Bana göre Thanos haklıydı, seçtiÄŸi yolda doÄŸruydu. Çünkü amacını gerçekleÅŸtirdikten sonra sadece durdu. Hiç bir ÅŸey yapmadı. Ayrıca filmde iÅŸlenen Thanos çok yüzeysel. Thanos çizgi romanlarda daha derin bir karakterdi. Hatta ölümü aşık olduÄŸu kadın olarak gören bir  ÅŸizofrendi. Ve bu kadın kendisine sürekli talimatlar verirdi. 

(0) (0)
hakan 01.05.2020 02:10

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol