
TGRT Haber, Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı gibi medya kuruluşlarının sahibi olan Mücahit Ören’in şantaj mesajlarıdır.
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'in, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’a sahip olduğu medya kuruluşları aracılığıyla şantaj yaptığına dair iddialara ilişkin tutanaklara Medyaradar ulaşmış.
Tutanaklarda Çalık’ın yetkilisi olduğu Prime Faktoring isimli firmanın Ören’in sahibi olduğu İhlas Grubu’na karşı İstanbul Adliyesi'nde bazı icra takipleri başlattığı ve sonrasında ise Ören’le "Borç Ödeme ve İbra Protokolü" imzalandığı belirtilmiş.
Protokolde Ören’in 160 milyon TL borcu olduğunu kabul ettiği ve verilen senetlerde İhlas grubuna dahil olan gazete, hastane gibi şirketlerin borçlu gözüktüğü üzerinde durulmuş. Tutanakta ayrıca Ören’in Çalık’a karşı borçlu sıfatıyla sorumlu olduğunu kabul etmesine ise ayrı bir parantez açılmış.
Ören’in sahibi olduğu TGRT Haber, Türkiye Gazetesi ve İHA’nın ise davaların geri çekilmemesinin ardından şantaj yayınlarına başlamış ve söz konusu haberlerin de buna delil olduğu önemle vurgulanmış.
İşte o borcun belgesi:
Tutanaklarda yer alan asıl bomba ise Mücahit Ören’le Çalık Gayrimenkul yöneticilerinden Mehmet Gel’in arasında geçen whatsapp yazışmaları olmuş.
Ören’in söz konusu mesajlarda, Çalık’ın hukuki işlemleri geri almaması durumunda hafta sonu şantaj yayınlarının başlayacağını bildirdiği görülmüş. Çalık Gayrimenkul yöneticisinin ise bu mesaj sonrası üstlerine durumu ileteceğini söylediği görülmüş.
İşte o şantajın belgesi:
Kardeşim bu nedir heryerde her işte şantaj var. Aklım ermiyor bunların işine ya hep bir kaos hep bir olay🙄
bu tgrt daha doğrusu İhlas grubu bu tosuncuğun elinde eridi bitti içeride kala kala basiretsizler ve şantajcılar kalmış yazık.
bu grup buram buram pislik kokuyor bunlardan uzak durmak lazım. gerizekalı olsalar da ihlaszedeler'in ahı bunların burunlarından fitil fitil çıkmalı bence. çoluk çocuğun rıskını eşlerine araba falan alarak harcıyor bu tosun.